Η AstraZeneca σταμάτησε τις δοκιμές σε παιδιά

Δοκιμές που διερευνούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το AstraZeneca σε παιδιά τέθηκαν σε αναστολή για την υποψία ότι το εμβόλιο προκάλεσε πήξη του αίματος. Περίπου 300 εθελοντές ηλικίας 6 έως 17 ετών συμμετείχαν στις δοκιμές που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναφέρθηκε ότι μετά την ανακοίνωση της διακοπής των δοκιμών, οι εθελοντές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες δραστηριότητές τους και να επικοινωνήσουν με τα κέντρα δοκιμών για τις ερωτήσεις τους.

Ο καθηγητής Andrew Pollard του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε ότι η δοκιμή δεν είχε προβλήματα ασφάλειας για τον εαυτό της, αλλά οι επιστήμονες περίμεναν περισσότερες πληροφορίες από τη ρυθμιστική αρχή για τα ναρκωτικά. “Ενώ δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια στην παιδιατρική κλινική δοκιμή, αναμένουμε πρόσθετες πληροφορίες από το MHRA σχετικά με μια ανασκόπηση σπάνιων περιπτώσεων θρόμβωσης / θρομβοπενίας που αναφέρθηκαν σε ενήλικες”, δήλωσε ο καθηγητής Pollard.

Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η οποία ερευνά τη σχέση μεταξύ του εμβολίου και της πήξης του αίματος, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα και ότι η έρευνα συνεχίζεται. Τις επόμενες μέρες, η EMA και η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) αναμένεται να ενημερώσουν σχετικά με το θέμα.

Σαφώς το AstraZeneca συνδέεται με θρόμβους αίματος

Ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής του Τμήματος κατά των Μολυσματικών και Εμβολίων EMA, δήλωσε στον ιταλικό τύπο νωρίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες ότι οι θρόμβοι αίματος συνδέονται σαφώς με το εμβόλιο AstraZeneca. Σημειώνοντας ότι η EMA θα το ανακοινώσει μέσα σε λίγες ώρες, ο Cavaleri είπε, “Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σαφής σύνδεση με το εμβόλιο αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα τι προκάλεσε αυτήν την αντίδραση.”

Εξηγώντας ότι το εμβόλιο AstraZeneca βρίσκεται υπό διερεύνηση και υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις εγκεφαλικής θρόμβωσης σε εμβολιασμένους νέους από ό, τι αναμενόταν, ο Cavaleri είπε: «Προσπαθούμε να πάρουμε μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει για να περιγράψουμε λεπτομερώς αυτό το σύνδρομο που προκαλείται από το εμβόλιο. είναι μια περίπτωση “χρησιμοποίησε εκφράσεις.

7 άτομα πέθαναν στην Αγγλία

Στη δήλωση του MHRA στις 3 Απριλίου, αναφέρθηκε ότι 7 άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στη χώρα πέθαναν λόγω θρόμβων αίματος. Αναφέρθηκε ότι 30 από τα 18 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν έως τις 24 Μαρτίου είχαν πήξη, και αναφέρθηκε ότι οι μελέτες συνεχίζουν να προσδιορίσουν εάν το εμβόλιο προκάλεσε πήξη του αίματος.

Ο Τζόνσον υποστήριξε το εμβόλιο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο παραγωγής της AstraZeneca στο Τσέσαϊρ ότι ο ρυθμιστής ναρκωτικών πρότεινε τη συνέχιση του εμβολίου. Δηλώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι το «βασικό πράγμα», ο Τζόνσον τόνισε ότι όλοι όσοι καλούνται να εμβολιαστούν πρέπει να εμβολιάζονται.

Η Γερμανία σταμάτησε τη χρήση για ηλικία κάτω των 60 ετών

Η Γερμανική Επιτροπή Μόνιμου Εμβολιασμού (STIKO) ενημέρωσε τη σύστασή της σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca, συνιστώντας στο εμβόλιο AstraZeneca να χορηγείται μόνο σε πολίτες άνω των 60 ετών. Ομοσπονδιακά και κρατικά υπουργεία υγείας, σύμφωνα με τις συμβουλές της STIKO, αποφάσισαν ότι το εμβόλιο AstraZeneca χρησιμοποιείται μόνο για γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις Κάτω Χώρες, ο Σύνδεσμος Υπηρεσιών Υγείας που ήταν συνδεδεμένος με τους δήμους ανακοίνωσε ότι η χρήση του εμβολίου AstraZeneca σταμάτησε εντελώς λόγω παρενεργειών και θανάτων στις εισερχόμενες αναφορές.

Περισσότερες από 20 χώρες ανέστειλαν το εμβόλιο

Γαλλία, Δανία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ιταλία, Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ελληνοκυπριακή διοίκηση (GCASC) και άλλα περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου από τον ιό της κορώνας που παρήγαγε η AstraZeneca με την υποψία πρόκλησης πήξης του αίματος.

Οι EMA και ΠΟΥ συνέστησαν τη χρήση του εμβολίου

Αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο AstraZeneca ήταν «ασφαλές και αποτελεσματικό», πολλές χώρες άρχισαν να χρησιμοποιούν ξανά το εμβόλιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε επίσης τις χώρες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο. Ο Hans Kluge, Ευρωπαίος διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε: “Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν οι περιπτώσεις οφείλονται στο εμβόλιο ή σε άλλους συμπτωματικούς παράγοντες. Σε αυτό το σημείο, τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων και η χρήση του πρέπει να συνεχίσει να σώζει ζωές .

Source