Η AstraZeneca συνεργάζεται με ένα γερμανικό φαρμακείο για να πάρει περισσότερα εμβόλια στην Ευρώπη

Η AstraZeneca αναφέρει ότι έχει αρχίσει να παραδίδει τα πρώτα 17 εκατομμύρια, τα οποία θα σταλούν στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες, στις 5 Φεβρουαρίου, και ακόμη περισσότερο τον Μάρτιο.

Ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος AstraZeneca ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον γερμανικό όμιλο IDT Biologika για την παραγωγή περισσότερων εμβολίων για την Ευρώπη κατά του Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο εργαστήρια “μελετούν τις δυνατότητες επιτάχυνσης της παραγωγής του εμβολίου AstraZeneca” τους επόμενους μήνες.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επικρίθηκε ευρέως για την καθυστέρηση των παραδόσεων της ΕΕ, πυροδοτώντας διαμάχη στο Λονδίνο των Βρυξελλών.

Ο βρετανικός όμιλος λέει σήμερα ότι το πρώτο από τα 17 εκατομμύρια ανταλλακτικά που στάλθηκαν στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες άρχισε να στέλνεται στις 5 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενο από περισσότερα τον Μάρτιο.

Ωστόσο, προσπαθεί να επιταχύνει τον ρυθμό της μέσω αυτής της συνεργασίας με μια γερμανική εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων “για να βοηθήσει τον εμβολιασμό αμέσως στην Ευρώπη”.

Η συμφωνία προβλέπει το δεύτερο έτος ανάπτυξης δυναμικότητας στο εργοστάσιο IDT Biologika στο Dessau της Γερμανίας, για την παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων το μήνα έως το τέλος του 2022.

Η επένδυση, των οποίων οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αναμένεται να επιτρέψει την παραγωγή άλλων εμβολίων AstraZeneca του ίδιου τύπου, καθιστώντας το γερμανικό εργαστήριο έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστές στην Ευρώπη.

“Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει σημαντικά την Ευρώπη να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής εμβολίων, η οποία θα αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις της επιδημίας και θα προσφέρει μια στρατηγική προσφορά στο μέλλον”, δήλωσε ο Pascal Sorio, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca.

Πήρε την ευκαιρία να “ευχαριστήσει τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υποστήριξή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή” και προσπάθησε να ηρεμήσει την πρόσφατη παράδοση των παραδόσεων.

Το εμβόλιο της βρετανικής ομάδας, το οποίο δημιουργεί μεγάλες ελπίδες, επειδή δεν είναι ακριβό և εύκολο στη συντήρηση, ωστόσο, συσσωρεύει αποτυχίες.

Αποκλείστηκε προσωρινά από την εκστρατεία εμβολιασμού της Νοτίου Αφρικής λόγω ερωτήσεων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του έναντι της εκδοχής της Νοτίου Αφρικής.

Ορισμένες χώρες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Στη Βρετανία, που τώρα κυριαρχείται από ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αγγλία, το εμβόλιο AstraZeneca / Oxford “φαίνεται να λειτουργεί καλά”, ανέφεραν οι αρχές.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source