Η Battery ανακοίνωσε το πρόγραμμα εμβολίων Covid-19 τριών σταδίων

Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli μοιράστηκε τις λεπτομέρειες του σχεδίου εμβολίων, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο εμβολίων τριών σταδίων δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τη δήλωση του Pilli, στο πρώτο στάδιο του προγράμματος εμβολιασμού τριών σταδίων, θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, οι ηλικιωμένοι υπάλληλοι γηροκομείων, τα άτομα άνω των 65 ετών και τα άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Στο δεύτερο στάδιο, οι εργαζόμενοι κατ ‘οίκον φροντίδας, όσοι είναι κοινωνικοοικονομικά αδύναμοι και πρέπει να ζουν σε συλλογικά ανθυγιεινά περιβάλλοντα, εκείνοι που εργάζονται σε σχολεία, νηπιαγωγεία, νηπιαγωγεία και εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών, άτομα ηλικίας 50-64 ετών, επαγγελματικές ομάδες σε βασικές θέσεις και σε εντατικές επαφές, εστιατόρια και τουριστικές περιοχές Υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες, επαγγελματίες πολιτιστικοί εργαζόμενοι, όσοι εργάζονται σε περιβάλλοντα που διευκολύνουν τη μετάδοση ιών και οι αθλητές που κερδίζουν τα προς το ζην από τον αθλητισμό θα εμβολιαστούν.

Στο τρίτο στάδιο, θα εμβολιαστούν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-50 ετών.

“ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ, Κανείς δεν θα είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”

Τονίζοντας ότι κατά τη δημιουργία αυτού του σχεδίου, πρωταρχικός στόχος τους είναι να προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες που θα πληγούν σοβαρότερα από την ασθένεια και να μειώσουν τους θανάτους λόγω της νόσου, ο Pilli σημείωσε ότι ένας άλλος στόχος είναι ο εμβολιασμός των επαγγελματικών ομάδων σε κρίσιμες θέσεις εργασίας για βιώσιμη συνέχεια της κοινωνικής ζωής.

“Δεν θα ξεχάσουμε ότι ο κόσμος εκτός αν όλοι εμπιστευτούν κυριολεκτικά κανέναν”, δήλωσε ο Πίλι, συνολικά 4 χιλιάδες με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχονται 500 δόσεις εμβολίου, η Τουρκία υπενθύμισε στη Δημοκρατία ότι οι 40 χιλιάδες δόσεις εμβολίου TRNC δωρεά.

“ΣΤΟΙΧΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ 300 ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ”

Τονίζοντας ότι στοχεύουν στον εμβολιασμό του 75% της κοινωνίας, δηλαδή 300 χιλιάδες άτομα στη Βόρεια Κύπρο, και ότι οι προσπάθειές τους συνεχίζονται εντατικά για την παροχή 600 χιλιάδων δόσεων εμβολίου που απαιτούνται για αυτό, δήλωσε ο Πίλι, «Ο στόχος μας για το σχηματισμό ενός ουσιαστικού Η προστασία στην κοινωνία και την υγεία των ανθρώπων μας είναι εάν φτάσουμε στο εμβόλιο. είναι ο εμβολιασμός 300.000 ατόμων μέχρι το τέλος Μαρτίου ».

Εξηγώντας ότι 40 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν σε 25 κέντρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις τοπικές διοικήσεις, ο Πίλι είπε, “Αυτή τη στιγμή, έχει ξεκινήσει η δεύτερη δόση εμβολίων Pfizer-BioNTech και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα σχέδια για η δεύτερη δόση του Sinovac στις 12 Φεβρουαρίου “.

“Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ”

Απαντώντας στις δηλώσεις ορισμένων ατόμων και οργανισμών σχετικά με την πρόσβαση στο εμβόλιο σχετικά με την οικονομική βοήθεια, ο Pilli είπε:

«Στη χώρα μας, άτομα και οργανισμοί που είναι ευαίσθητοι και δεν αμφιβάλλουν για την καλή θέλησή τους να βοηθήσουν να κάνουν δηλώσεις σχετικά με την παροχή εμβολίου Kovid-19 στη χώρα και να λάβουν εμβόλια. Μερικά από αυτά έχουν επίσης επικοινωνήσει με το υπουργείο μας. Ωστόσο, η παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων εμβολίων και δημόσιας υγείας είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Τα εμβόλια έρχονται στη χώρα μας και μεταξύ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του πρωτοκόλλου μας είναι μια υποδομή για την ανάλυση οποιασδήποτε έρευνας από την Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε και πρέπει να βγούμε από την ανάλυση.

Η ανάλυσή μας που έγινε με συγκατάθεση στην Τουρκική Δημοκρατία και την ΕΕ και αναξιόπιστο εμβόλιο δεν είναι υπό αμφισβήτηση.

Δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τις παρενέργειες των εμβολίων σε μη κυβερνητικές πωλήσεις. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν εγγυήσεις σχετικά με τις παρενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια που παρέχονται από τους μεσάζοντες, και να αποζημιωθούν για προβλήματα όπως παρενέργειες εκτός από τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν βάσει του πρωτοκόλλου. z είναι να ενσταλάξει τις επαγγελματικές ομάδες σε κρίσιμες θέσεις εργασίας για τη βιώσιμη συνέχεια της κοινωνικής ζωής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εμβολίων Covid-19 και οι ομάδες στόχοι με λεπτομέρειες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Ομάδες στόχου

Ομάδα 1

• • Επαγγελματίες υγείας (δημόσιοι και ιδιωτικοί)
• • Φροντιστές του κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων
• • Κάτοικοι γηροκομείων
Ασθενείς στο κρεβάτι

Ομάδα 2

Άτομα 65 ετών και άνω

Ομάδα 3

Άτομα με χρόνια νόσο (Άτομα με τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια που ενέχουν κίνδυνο για το Covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εργαζόμενοι κατ ‘οίκον φροντίδας, όσοι είναι κοινωνικοοικονομικά αδύναμοι και πρέπει να ζουν σε ανθυγιεινά συλλογικά περιβάλλοντα, σε αυτούς που εργάζονται σε σχολεία, νηπιαγωγεία, νηπιαγωγεία και παιδικές υπηρεσίες

Ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών χωρίς χρόνια ασθένεια

Επαγγελματικές ομάδες σε βασικές θέσεις και σε εντατική επαφή (ειδικά αστυνομία, ένοπλες δυνάμεις, πυροσβεστική κλπ.)

Όσοι εργάζονται στους τομείς των εστιατορίων και του τουρισμού

Εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές

Επαγγελματίες πολιτιστικοί εργαζόμενοι με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, μουσική σκηνής κ.λπ.)

Εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα που διευκολύνουν τη μετάδοση ιών. (Μέρη όπου η ελάχιστη κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί και όπου ο αερισμός είναι ανεπαρκής, με ισχυρό σχηματισμό αερολύματος)

Αθλητές που κερδίζουν τα προς το ζην από τον αθλητισμό

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ομάδα 1

Υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-50 ετών

Στόχος μας για τον σχηματισμό μιας ουσιαστικής προστασίας στην κοινωνία και για την υγεία των ανθρώπων μας είναι ο εμβολιασμός 300.000 ατόμων έως το τέλος Μαρτίου (75% της κοινωνίας) εάν φτάσουμε στο εμβόλιο.

Η φωνή του νησιού

Source