Η BioΝTech χρησιμοποιεί τη μέθοδο mRNA στο εμβόλιο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA για να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κοροναϊού.

Ο Ugur ինը ahin, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας BioNTech, αναφέρει νέα έρευνα που δείχνει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εμβολιασμό κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Σε πειράματα σε ποντίκια, η ομάδα του διαπίστωσε ότι το εμβόλιο mRNA που κωδικοποιεί το αντιγόνο που σχετίζεται με τη νόσο βελτίωσε με επιτυχία τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε άρρωστα ζώα και εμπόδισε την ασθένεια να εξελιχθεί σε συμπτώματα τρωκτικών. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Τι βρήκαν οι επιστήμονες;
Η ομάδα BionTech, σε συνεργασία με επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg, πρότεινε ότι το εμβόλιο mRNA θα μπορούσε να λειτουργήσει για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να ανέχεται πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη σκλήρυνση χωρίς να επηρεάζει τη φυσιολογική ανοσολογική λειτουργία.

Μερικά από τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζουν τα κλινικά συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ποντίκια ενώ είναι σε θέση να ελέγξουν τα συμπτώματα της νόσου. Σε περιπτώσεις όπου υπήρχαν μικρά σημάδια, αποφεύχθηκε περαιτέρω εξάπλωση.

Η τεχνολογία MRNA θεωρείται επαναστατική στον τομέα των εμβολίων. Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech για τον κοροϊό έχει ήδη δείξει 95% αποτελεσματικότητα στην τρίτη φάση των δοκιμών και πολλοί πιστεύουν ότι η επιτυχία θα οδηγήσει στη διάδοση της τεχνολογίας mRNA σε μια σειρά ασθενειών, ιδίως μολυσματικών ασθενειών.

Η εταιρεία ιδρύθηκε για να αναπτύξει ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο mRNA, αλλά αντιμετώπισε τις προκλήσεις του Covid-19 κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Πηγή: protothema.gr

Source