Η BioNTech ανακοίνωσε την έναρξη του εργοστασίου της στο Marburg

Πρώτη είσοδος. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:41

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός εμβολίου κατά του Covid-19, το οποίο ανέπτυξε με την Pfizer σε ένα νέο εργοστάσιο στο Marburg της Γερμανίας, για να αυξήσει την παραγωγή και τον εφοδιασμό.

“Ξεκινήσαμε την πρώτη φάση παραγωγής εμβολίων στο εργοστάσιό μας στο Marburg στην Έσση”, δήλωσε η BioNTech σε δήλωση.

Το εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή mRNA (munetic RNA), το κύριο συστατικό του εμβολίου Covid-19, ανέφερε η δήλωση. “Μια παρτίδα MRNA είναι αρκετή για να παράγει 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου”, ανέφερε.

“Μετά την αρχική παραγωγή MRNA, καθαρίζεται, συμπυκνώνεται και στη συνέχεια μεταφέρεται σε συνεργάτες παραγωγής, οι οποίοι το επεξεργάζονται και αποστειρώνουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η παραγωγή πρέπει να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, πριν από την κυκλοφορία τους, εξηγεί η BioNTech.

“Τα πρώτα εμβόλια που παράγονται στο εργοστάσιο του Marburg θα κυκλοφορήσουν στις αρχές Απριλίου”, προβλέπει η εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σήμερα, το κύριο εργοστάσιο εμβολίων για την Ευρώπη βρίσκεται στο Pure του Βελγίου.

“Μόλις λειτουργήσει πλήρως, το νέο εργοστάσιο της BioNTech θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής mRNA στην Ευρώπη, με ετήσια παραγωγική ικανότητα έως 750 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η BioNTech σχεδιάζει να παράγει έως και 250 εκατομμύρια δόσεις BNT162b2 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια σειρά μέτρων για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης”, δήλωσε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τον στόχο της να παραδώσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως το 2021.

Η BioNTech ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου την επιτάχυνση της μεταφοράς φορτίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπόσχοντας έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δάνεια το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά την ανακοίνωση της προσωρινής καθυστέρησης των παραδόσεων στα μέσα Ιανουαρίου μετά τον θυμό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. ,

,Source