Η BKP υποστηρίζει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιδείξει βούληση για μια ομοσπονδιακή λύση

Ο İzzet İzcan, Πρόεδρος του Ενωμένου Κυπριακού Κόμματος (BKP), υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να δείξει βούληση για μια ομοσπονδιακή λύση σε μια πιθανή συνάντηση 5 + 1.

Ο Πρόεδρος της BKP İzzet İzcan, μέσω του Γραφείου Τύπου του BKP, εξέφρασε τις απόψεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι, εγγυητικές χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Izcan ισχυρίστηκε ότι το διεθνές συνέδριο 5 + 1 που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου απέκτησε σημασία, αποκαλύφθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έβαλε επίσης προτάσεις στο τραπέζι και ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα έπρεπε να δείξει βούληση για μια ομοσπονδιακή λύση .

Υπερασπίζοντας ότι οι πολιτικές των Ταξισμικών δεν θα μεταφέρουν τους Τουρκοκύπριους πουθενά, ο İzcan ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Έρσιν Τατάρ ότι «ο λαός μας με εξέλεξε ως πρόεδρο και ενέκρινε την πολιτική των δύο κρατών» δεν είναι σωστή αξιολόγηση.

Ο İzcan δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι αυτονομιστικές και σοβινιστικές πολιτικές θα υιοθετηθούν από τον λαό.

.Source