Η Carisbrooke Shipping και η SMT Shipping συνεργάζονται με τη Nautilus Labs για συνεργασία για βελτιστοποίηση της απόδοσης του στόλου

Η Nautilus Labs, η εταιρεία τεχνολογίας που προωθεί την αποτελεσματικότητα του εμπορίου των ωκεανών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε τη συνεργασία τους για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του στόλου με τους κοινοπραξίες Carisbrooke Shipping και SMT Shipping. Τόσο η Carisbrooke, με έδρα το Cowes UK, όσο και η SMT, με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου, είναι ιδιοκτήτης / χειριστής πλοίων ξηρού φορτίου και πολλαπλών χρήσεων.

Οι Carisbrooke και Nautilus ξεκίνησαν αρχικά τη συνεργασία τους τον Οκτώβριο του 2019 και έκτοτε έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους πάνω από το μισό του στόλου τους. Ο συνεργάτης της κοινοπραξίας της Carisbrooke, SMT Shipping, ξεκίνησε τη δική της συνεργασία με τη Nautilus Labs τον Νοέμβριο του 2020 για να αξιοποιήσει τη βελτιστοποίηση του ταξιδιού στα πλοία που διαχειρίζονται από κοινού με την Carisbrooke με σχέδια να επεκταθούν στον υπόλοιπο στόλο τους. Η εφαρμογή λογισμικού ενοποιεί τα διάφορα σύνολα δεδομένων και τα συστήματα των εταιρειών για να δώσει μια λεπτομερή ανάλυση της απόδοσης του στόλου σε πραγματικό χρόνο και για να ενισχύσει τη διαφάνεια και τη συνεργασία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τα μέλη της ομάδας Carisbrooke και SMT Shipping χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Nautilus για τη βελτιστοποίηση των κερδών από το ταξίδι και τη μείωση των εκπομπών, λαμβάνοντας συστάσεις λειτουργίας και ενεργές πληροφορίες. Η πλατφόρμα Nautilus δημιουργεί προφίλ πρόβλεψης επιδόσεων για συγκεκριμένα πλοία που υποστηρίζονται από εξελιγμένα μοντέλα μηχανικής μάθησης.

Σχετικά με τη συνεργασία με τον Ναυτίλο, η Helen Tveitan de Jong, Διευθύνων Σύμβουλος της Carisbrooke Shipping, λέει, «Η μείωση των εκπομπών άνθρακα και η εξασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης του στόλου είναι ο πυρήνας της τρέχουσας στρατηγικής μας. Επιλέξαμε την πλατφόρμα Nautilus έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας Carisbrooke και SMT να μπορούν να επεξεργαστούν τις ίδιες πληροφορίες, οδηγώντας τη συνεργασία, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Με την έναρξη λειτουργίας του Fleet Operations Center, οι ομάδες μας στο Carisbrooke θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Nautilus ως το κεντρικό κομμάτι για να αποκτήσουν πρόσβαση στην απόδοση των πλοίων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη λειτουργία του στόλου μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτήν την καινοτόμο πρωτοβουλία με τη Nautilus που μεγιστοποιεί την απόδοση του στόλου μας, μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και βελτιώνει τη σχέση μας με τους συνεργάτες μας στο SMT. ”

Ο Mark Voorham, Διευθύνων Σύμβουλος της SMT Shipping, συμφωνεί, προσθέτοντας: «Εκτός από τις δυνατότητες εξοικονόμησης κόστους, η υιοθέτηση της πλατφόρμας Nautilus από την SMT Shipping είναι ένα σημαντικό βήμα στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα. Η πλατφόρμα Nautilus θα ενισχύσει τη σχέση της SMT Shipping με την Carisbrooke, επιτρέποντας την επικοινωνία και τη μεγαλύτερη διαφάνεια μεταξύ των συνεργαζόμενων ομάδων Εμπορικής, Λειτουργίας και Τεχνικής Διαχείρισης – οδηγώντας σε καλύτερη λήψη δεδομένων βάσει δεδομένων. Η χρήση δεδομένων για την ανάλυση του αποτυπώματος άνθρακα θα οδηγήσει επίσης σε μια εξελιγμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στη διαχείριση των εκπομπών, η οποία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του σχεδίου βιωσιμότητας. “

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Carisbrooke και καλωσορίζουμε το SMT στην πλατφόρμα Nautilus. Συνεργαζόμενοι στενά και με τις δύο εταιρείες, τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να αναλαμβάνουν ενέργειες που αξιοποιούν μοντέλα απόδοσης σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση του TCE. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην πορεία προς την επιχειρησιακή αριστεία, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και βελτιώνοντας τη βιωσιμότητα », λέει ο Matt Heider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nautilus Labs.
Πηγή: Nautilus Labs

Source