Η Ellinika Hawks “απάντησε” Rachel Macri. Όχι, η πρώτη εμβολιασμένη νοσοκόμα δεν φορά εβραϊκή παλάμη (εικόνες)

Η Ellinica Hawks «απάντησε» στη Ρέιτσελ Μακρί those σε όσους ισχυρίζονται ότι το πρώτο άτομο που θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο κοραναϊού, συγκεκριμένα η νοσοκόμα Ευστατία Καμπισούλι, φορούσε την «εβραϊκή ακτή της Χαμσά» γύρω από το λαιμό της επειδή…

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την «έκρηξη» ότι αυτός ήταν ένας άλλος ισχυρισμός «ψεκασμού», η Ellinika Hoaxes «απάντησε» στην Rachel Macri և σε όσους ισχυρίζονται ότι ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κοροναϊού, νοσοκόμα Ευστατία Καμπιζούλι. Η «εβραϊκή παλάμη της Χαμσά» στην αγκαλιά του.

Σύμφωνα με την Ellinika Hoaxes, η οποία προειδοποιεί, αυτό που αποκαλούμε ρατσισμό στη χώρα μας, αυτό που ισχυρίζονται οι άλλοι της Rachel Macri, είναι εντελώς ψευδές. Και φυσικά, η ανάρτησή του “κατεβάστηκε” από το Facebook.

Ειδικότερα, αναφέρει η Ellinika Hoaxes.

Το Hamsa είναι ένα φυλαχτό σαν μια παλάμη. Αν και έχει συσχετιστεί στενότερα με τον εβραϊκό πολιτισμό τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, με το όνομα να είναι Αραβικά (που σημαίνει “πέντε”) και οι ρίζες του φυλακτού επιστρέφουν στην Αρχαία Μεσοποταμία.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε διαφορετικές προσαρμογές του φυλακτού Hamsa.

Παρατηρούμε ότι η βασική διαφορά μεταξύ του φυλακτού Hamsa και της παλάμης ενός ανθρώπινου χεριού είναι ότι τα πρώτα και τα τελευταία «δάχτυλα» του φυλακτού είναι συμμετρικά, αντί να είναι «αμβλύ» κοντύτερα από το «μικρό δάχτυλο». Το φυλαχτό έχει επίσης σχήματα “μάτι” (πιστεύεται ότι προστατεύει από το “κακό μάτι”) και διάφορα άλλα σύμβολα.

Όσον αφορά την εν λόγω φωτογραφία, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα στις 27-12-2020, την ημέρα έναρξης του εμβολιασμού κοραναϊού στην Ελλάδα. Απεικονίζει την Ευστατία Καμπισούλι, νοσοκόμα της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγισμός, η οποία ήταν η πρώτη που έλαβε το εμβόλιο στη χώρα.

Ένα κόσμημα φοινικών εμφανίστηκε στο λαιμό του, το οποίο είναι καθαρά ορατό όταν συζητάμε για τη φωτογραφία

Αυτή η παλάμη δεν είναι φυλαχτό της Χαμσά, καθώς δεν δείχνει τις κατάλληλες αναλογίες, δεν έχει τον κατάλληλο συμβολισμό.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ακτή ανήκει στο έργο Hand Medal, μια πρωτοβουλία που προωθεί τη χρήση των εν λόγω κοσμημάτων ακτής από τον Απρίλιο του 2020 για να αποτίσει φόρο τιμής στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Πηγή: gazzetta.gr

Source