Η Emirates αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις Τελ Αβίβ τον επόμενο μήνα

Η Emirates αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις προς το Τελ Αβίβ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Globes. Η αεροπορική εταιρεία είχε προηγουμένως δείξει το ενδιαφέρον της για τη διαδρομή, ξεκινώντας μια εγκατάσταση τροφοδοσίας Kosher στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τέτοιες πτήσεις.

Emirates Beoing 777 Getty
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Emirates αναζητά κουλοχέρηδες στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από τα μέσα Φεβρουαρίου. Φωτογραφία: Getty Images

Ενώ πολλά κακά συνέβησαν το 2020, υπήρχε επίσης κάποιο καλό στην αεροπορία. Μία από αυτές τις ιστορίες είδε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ να καθιερώσουν διπλωματικούς δεσμούς, οδηγώντας στη δημιουργία ενός αεροπορικού διαδρόμου μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό συνοδεύτηκε από δικαιώματα πτήσης που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας σε αυτές τις πτήσεις να είναι πολύ πιο άμεσες.

Η Emirates βλέπει το Τελ Αβίβ

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν τη νέα διαδρομή μεταξύ Τελ Αβίβ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πράγματι, οι επιβάτες της Emirates έχουν ήδη καταφέρει να πετάξουν από και προς το Τελ Αβίβ από τις 26 Νοεμβρίου μέσω μιας συμφωνίας κοινής χρήσης με το flydubai.

Μείνετε ενημερωμένοι: Εγγραφείτε στο δικό μας καθημερινές ειδήσεις αεροπορίας.

Φαίνεται ότι η αεροπορική εταιρεία έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Globes, η Emirates υπέβαλε αίτηση στην Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ για άδεια απογείωσης και προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ από τις 15 Φεβρουαρίου.

Emirates, Τελ Αβίβ, Αίτημα για κουλοχέρη
Οι επιβάτες της Emirates έχουν ήδη καταφέρει να πετάξουν στο Τελ Αβίβ μέσω κοινού κωδικού με το FlyDubai. Φωτογραφία: Getty Images

Ένας πολυσύχναστος διάδρομος πτήσης

Παρά την παγκόσμια πανδημία, ο διάδρομος πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Ντουμπάι έχει ήδη απογειωθεί. Η Arkia Airlines, η Israir, ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al και η flydubai πραγματοποίησαν όλες πτήσεις στη διαδρομή. Η πρώτη πτήση με επιβάτες μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε από το El Al 737 τον Αύγουστο, με το flydubai να έγινε το πρώτο που μετέφερε τουρίστες στη διαδρομή τον Νοέμβριο.

Εκτός από τον άμεσο ανταγωνισμό στη διαδρομή από το Ντουμπάι προς το Τελ Αβίβ, η Emirates θα δει επίσης ανταγωνισμό από τον γείτονα και τον ανταγωνιστή της Etihad. Ο αντίπαλος της Emirates πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Τελ Αβίβ στις 28 Μαρτίου.

Οι υπερπτήσεις στη Σαουδική Αραβία μειώνουν τους χρόνους πτήσης

Νωρίτερα το 2020, η Etihad έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έκανε πτήσεις μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε δύο απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο βοηθητικών μεταφορών, όπως το PPE και οι ανεμιστήρες που κατευθύνονται προς την περιοχή. Αυτό σήμαινε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενδέχεται να ξεπαγώνουν.

Ωστόσο, όταν η Etihad πραγματοποίησε αυτές τις πτήσεις, έπρεπε να πετάξει μέσω του Κουβέιτ και του Ιράκ προς την Τουρκία. Στη συνέχεια στράφηκε γύρω από τη Συρία στον τουρκικό εναέριο χώρο πριν πετάξει στο Τελ Αβίβ μετά από την Κύπρο και πάνω από τη Μεσόγειο. Αυτό πρόσθεσε σημαντική χρονική επιβάρυνση στο ταξίδι.

Emirates Boeing 777-31H (ER) A6-EQN
Η Emirates πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε ένα Boeing 777 για πτήσεις προς Τελ Αβίβ. Φωτογραφία: Vincenzo Pace | JFKJets.com

Τον Σεπτέμβριο, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε πτήσεις που ταξιδεύουν στη διαδρομή από το Τελ Αβίβ προς τα ΗΑΕ άδεια να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της. Σύμφωνα με το Google Flights, αυτό μείωσε σημαντικά τον χρόνο πτήσης, με τον μέσο προγραμματισμένο χρόνο να είναι περίπου τρεις ώρες και 15 λεπτά.

Ενώ οι αερομεταφορείς εξυπηρετούν τη διαδρομή χρησιμοποιώντας αεροσκάφη στενού αμαξώματος, η Emirates θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ένα Boeing 777 ή Airbus A380 δεδομένου του τρέχοντος στόλου της. Θα περίμενε κανείς να χρησιμοποιήσει το πρώτο, δεδομένου του περιορισμένου ρόλου της A380 στην αεροπορική εταιρεία.

Τι πιστεύετε για τα νέα που η Emirates αναζητά κουλοχέρηδες στο Τελ Αβίβ; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια!

Source