Η EVKAF κήρυξε το 2021 «έτος πάλης ενάντια στον εγωισμό και τη σπατάλη»

Η Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων (EVKAF) έχει ορίσει το έτος 2021, την 450η επέτειο από την ίδρυσή της, ως έτος αγώνα κατά του εγωισμού και της σπατάλης.

Σε γραπτή δήλωση του Evkaf, αναφέρθηκε ότι στις μελέτες που διεξήχθησαν από τη διοίκηση του Ιδρύματος και τους Εθελοντές Ευγένειας, διαπιστώθηκε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκοκυπριακή κοινότητα ήταν ο εγωισμός των ατόμων και η αύξηση των αποβλήτων.

Ο πρωταρχικός στόχος των ιδρυμάτων είναι η μίσθωση γης ή καταστημάτων σε όσους δεν έχουν ιδιοκτησία αλλά έχουν επάγγελμα σε χαμηλές τιμές και να τα καταστήσουν παραγωγικά και αυτάρκη. Σημειώθηκε ότι ο δεύτερος σκοπός ήταν να φροντίσει τους άπορους, να διδάξει τα παιδιά και τους νέους να μην είναι εγωιστές, να κάνουν καλό και να είναι άτομα που παράγουν χωρίς σπατάλη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το διαδικτυακό πρόγραμμα σεμιναρίων ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα απόβλητα και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Μετά από αυτό, είναι να μειώσουμε τα απόβλητα και να αυξήσουμε την παραγωγή μας με τη σωστή και προσανατολισμένη στις ανάγκες συνήθεια κατανάλωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΔΕΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑΙ, ΠΑΡΑΓΩΓΕΤΕ” ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Έχει σημειωθεί ότι το ίδρυμα θα διοργανώσει εκθέσεις ανακύκλωσης, διαγωνισμούς και συνέδρια με το όνομα “Μην σπαταλάτε, παράγετε”.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπου θα αξιολογηθούν έργα κατασκευασμένα από απορρίμματα και θα τονίσει τη σημασία της ανακύκλωσης, είναι οι εξής:

 1. Όσοι ζουν στην ΤΔΒΚ μπορούν να συμμετάσχουν.
 2. Επαγγελματικοί άνθρωποι από όλες τις επαγγελματικές ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση.
 3. Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει έως 3 έργα στην έκθεση.
 4. Τα αντικείμενα ή τα αντικείμενα που θα σταλούν στην έκθεση πρέπει να παράγονται από απορρίμματα.
 5. Οι διαστάσεις του έργου αφήνονται στην ελεύθερη βούληση του συμμετέχοντα.
 6. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν στη Διοίκηση του Ιδρύματος Κύπρου (Su Evsal) το αργότερο έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.
 7. Ο συγγραφέας πρέπει να γράψει τα διαπιστευτήριά του, τη διεύθυνση και την ηλικία του.
 8. Ο συμμετέχων πρέπει να υποβάλει το έργο με το υλικό από το οποίο παρήγαγε το έργο του.
 9. Μεταξύ των έργων που παράγονται στο τέλος της έκθεσης, 3 έργα σε κάθε ηλικιακή κατηγορία που αναγνωρίζονται με το σύνθημα “Μην σπαταλάτε προϊόντα” θα απονεμηθούν από την Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων.
 10. Η παρουσίαση για το ISRAF και το άνοιγμα της έκθεσης RECYCLING θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στο Bedesten.
 11. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επιμελητή του έργου Leman Cankat. (+90 548 866 60 94 και [email protected]).

ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία θα δοθούν στις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:

 • Κάτω από 11
 • 12-15 ετών
 • 16 – 18 ετών
 • 19 ετών και άνω

5 χιλιάδες TL για την πρώτη θέση, 3 χιλιάδες TL για τη δεύτερη θέση και 2 χιλιάδες TL για την τρίτη.

.Source