Η FIFA δεν θα υποστηρίξει «το πρωτάθλημα εκείνων που ξεφεύγουν από την Ευρώπη»

Στη δήλωση της FIFA, αναφέρεται ότι η ακεραιότητα του ποδοσφαίρου και η δίκαιη κατανομή στο οικονομικό μοντέλο είναι στο πνεύμα του αθλητισμού και βοηθούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμια κλίμακα.

Τονίζοντας ότι η πρωταρχική αποστολή της FIFA είναι η προστασία τους, η δήλωση είπε, “Κατά τη γνώμη μας, όλοι οι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί, σε εθνικό, περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τις βασικές αρχές της συνοχής, της ένταξης και της δίκαιης οικονομικής κατανομής. Η FIFA πρέπει να διασφαλίσει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσω αυτών των μεθόδων. Η FIFA δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις νομικές, αθλητικές και διπλωματικές μεθόδους που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαχείρισης του ποδοσφαίρου με αυτές τις αρχές. ” χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Δηλώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ είναι ένας σχηματισμός ενάντια στις καθολικές ιδιότητες του ποδοσφαίρου, «η FIFA δεν θα υποστηρίξει το« πρωτάθλημα εκείνων που ξεφεύγουν από την Ευρώπη ». Αυτός ο σχηματισμός είναι εκτός της δομής του διεθνούς ποδοσφαίρου και δεν σέβεται τις αρχές μας. αξιολογήθηκε.

Η FIFA ανακοίνωσε επίσης ότι αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή όλων των μερών προκειμένου να συζητηθεί η διατήρηση της ενότητας του ποδοσφαίρου.

Η Άρσεναλ από την Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, το Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ, η Μιλάνο, η Ίντερ και η Γιουβέντους από την Ιταλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βαρκελώνη και η Ρεάλ Μαδρίτης από την Ισπανία ανακοίνωσαν ότι είχαν ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία “European Super League”. Η διοίκηση UEFA, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ένωση, η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Λίγκα, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διοικήσεις της Serie A αντιτάχθηκαν στην ιδέα των κορυφαίων συλλόγων να δημιουργήσουν ξεχωριστό πρωτάθλημα δημοσιεύοντας μια κοινή δήλωση.

Source