Η Hadassah του Ισραήλ θα δεχτεί εμβολιασμένους Κύπριους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ θα δεχτεί ασθενείς με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ιατρικές παθήσεις από την Κύπρο από τον Φεβρουάριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν «πράσινο διαβατήριο», ένα έγγραφο που εκδόθηκε στην Κύπρο που αποδεικνύει ότι έχουν λάβει το εμβόλιο Covid-19.

Δεν θα γίνουν αποδεκτές θετικές περιπτώσεις κορανοϊού, ανέφερε το νοσοκομείο.

Όσοι γίνονται δεκτοί, δεν θα πρέπει να καραντίνα μία φορά στο Ισραήλ, ανέφερε το νοσοκομείο σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Το iMer Medical Services που εδρεύει στη Λευκωσία, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Κύπρο, θα είναι το μόνο ιατρικό ίδρυμα που θα έχει τη δυνατότητα να αποδεσμεύσει το «πράσινο διαβατήριο» που είναι απαραίτητο για να ταξιδέψει στο Ισραήλ.

Ωστόσο, το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση επείγουσας φροντίδας, ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας θα εγκρίνει επίσης ασθενείς χωρίς το πράσινο διαβατήριο.

Το νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ άρχισε να δέχεται Κύπριους ασθενείς τον περασμένο Νοέμβριο σε μια προσπάθεια ανακούφισης νοσοκομείων στο νησί, υπό πίεση από το Covid-19, πριν σταματήσει την υπηρεσία στα τέλη Δεκεμβρίου όταν επιβλήθηκε τρίτο κλείδωμα στο Ισραήλ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Hadassah Medical Ltd, ένας από τους μεγαλύτερους ιατρικούς οργανισμούς στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την κυπριακή εταιρεία HC Management of Medical Center PLC (MMC) για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός νέου state-of-the – ένα ιατρικό και νοσοκομειακό συγκρότημα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hadassah σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ σε ολόκληρο το έργο για ένα νοσοκομείο στην πρωτεύουσα και ένα κέντρο αποκατάστασης στη Λεμεσό, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους αντίστοιχα το 2024 και το 2021.

Source