Η IVSA Κύπρος ιδρύθηκε υπό την ηγεσία των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Near East …

Οι φοιτητές της Σχολής Κτηνιατρικής Ιατρικής του East University Kaan Kaşıkçı και Melissa Aksaç εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο συμπόσιο της 38ης Διεθνούς Ένωσης Κτηνιατρικών Φοιτητών (IVSA) που πραγματοποιήθηκε στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου, με αποτέλεσμα η Κύπρος να γίνει μέλος της IVSA.

Στο συμπόσιο, οι αιτήσεις των φοιτητών που εκπροσώπησαν με επιτυχία τη χώρα μας με τις παρουσιάσεις τους για το Πανεπιστήμιο Near East και την Κύπρο, για την ένταξη στην IVSA (Διεθνής Ένωση Κτηνιατρικών Φοιτητών) ψηφίστηκαν και έγιναν δεκτές από τις χώρες μέλη της ένωσης.

Η IVSA Κύπρος ιδρύθηκε …

Η Melisa Aksaç εξελέγη πρόεδρος της IVSA Κύπρου, η οποία ιδρύθηκε με την αποδοχή της αίτησης συμμετοχής των μαθητών. Ο Kaan Kaşıkçı ανέλαβε την ευθύνη του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών IVSA Κύπρου. Ο Kaşıkçı θα είναι επίσης υπεύθυνος για τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων της IVSA Europe και την επικοινωνία των ευρωπαίων μελών. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της IVSA Κύπρου. Atasel Petin, Kağan Erdim, Taha Akyol, Erinç Faraçoğlu, Adem Ulugün, Beril Banoğlu, Ekin Topkaya, Coşku Atılganoğlu, İpek Karakuş.

Κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου εκ μέρους της Κύπρου

Στο 68ο Συμπόσιο IVSA, οι Kaan Kaşıkçı και Melissa Aksaç, οι οποίοι προσέλκυσαν την προσοχή με την παρουσίασή τους στον κυπριακό πολιτισμό ως μέρος της βραδιάς του πολιτισμού, αντάλλαξαν πληροφορίες με εκατοντάδες μαθητές από άλλες χώρες. Ο Kaşıkçı και ο Aksaç συμμετείχαν σε όλες τις συνεδριάσεις της γενικής συνέλευσης στο συμπόσιο και απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου εξ ονόματος της Κύπρου στο επόμενο συνέδριο και συμπόσιο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η IVSA;

IVSA (International Veterinary Students Association), Uluslararası Veteriner Öğrencileri Birliği, 1953 yılında gönüllü veteriner öğrencileri tarafından kurulan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Kuruluş, uluslararası veteriner öğrencilerinin sahip oldukları beceri, eğitim ve bilgileri kullanarak dünyadaki hayvanlara ve insanlara fayda sağlamayı amaçlıyor. IVSA, yıllık toplantılar, kongre ve sempozyumlar düzenleyerek dünya çapında 30 binden fazla öğrencinin bir araya gelmesini sağlıyor. 
Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz: “Bu başarı, ülkemiz ve okulumuz için büyük bir gurur...” 

Κοντά στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο Πρύτανης Φοιτητών Καθ. Δρ. Dudu Özkum Yavuz, uΣυγχαίρησε τη Melissa Aksaç και την Kaan Kaşıkçı για τον ηγετικό τους ρόλο στη χώρα μας που έγινε μέλος μιας σημαντικής διεθνούς ένωσης. Καθηγητής Δρ. Ο Yavuz πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν επιτυχώς το Near East University και το TRNC σε διεθνείς πλατφόρμες.

.Source