Η Jane Holl Lute πρώτη με τον Νίκο Αναστασιάδη. και μετά ο Έρσιν Τατάρ

Η Jane Holl Lute, η ενδιάμεση ειδική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, ήρθε στο νησί χθες το βράδυ στο πλαίσιο των προσπαθειών της να οργανώσει μια άτυπη πενταμερή συνάντηση για την Κύπρο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΥΤΟΥ ΣΤΙΣ 10.30

Ο Έλληνας ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης θα δεχτεί τη Jane Holl Lute, τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, στις 10.30, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό.

ΤΑΤΑΡ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΥΤΟΥ ΣΤΙΣ 14.30

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΟ Λούτε, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες και στις δύο πλευρές του νησιού, θα λάβει σήμερα στις 14:30.

Σε μια πρόσφατη δήλωση του Προεδρικού Εκπροσώπου Μπερνά Çelik Doğruyol, σημειώθηκε ότι ο Τατάρ θα μεταφέρει το όραμα της τουρκοκυπριακής πλευράς να αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας με την ελληνική πλευρά βάσει της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και των δύο πλευρών, και ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σε αυτή τη βάση.

Ο Πρόεδρος Τατάρ θα πει επίσης στο Λούτε ότι υποστηρίζει τη διοργάνωση της συνάντησης, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με τη μορφή 5 + ΟΗΕ, χωρίς προϋποθέσεις, και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης συναίνεσης στην Κύπρο, με την κατανόηση της ανάπτυξης συνεργασίας με την ελληνική πλευρά με βάση την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των δύο μερών. Θα μεταφέρει επίσης στο Λούτετ ότι είναι δυνατόν μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Λούτε ήρθε στο νησί στις αρχές Δεκεμβρίου και έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έρσιν Τατάρ και με τον Έλληνα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνομιλίες στην Αθήνα, την Άγκυρα και το Λονδίνο για να δημιουργήσει το έδαφος για την πενταμερή συνάντηση.

.Source