Η Jane Holl Lute πρώτη με τον Νίκο Αναστασιάδη. τότε θα συναντηθεί με τον Έρσιν Τατάρ

πανό99

Του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Κύπρος Jane Holl, προσωρινός ειδικός σύμβουλός του για ΛαούτοΉρθε στο νησί χθες το βράδυ ως μέρος των προσπαθειών του να οργανώσει μια άτυπη συνάντηση 5 ατόμων για το Κυπριακό.

Ο Έλληνας ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης θα δεχτεί τη Jane Holl Lute, τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, στις 10.30, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό.

Πρόεδρος Έρσιν ταρτάριοςΟ Λούτε, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες και στις δύο πλευρές του νησιού, θα λάβει σήμερα στις 14:30.

Σε μια πρόσφατη δήλωση του Προεδρικού Εκπροσώπου Μπερνά Çelik Doğruyol, σημειώθηκε ότι ο Τατάρ θα μεταφέρει το όραμα της τουρκοκυπριακής πλευράς να αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας με την ελληνική πλευρά βάσει της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και των δύο πλευρών, και ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σε αυτή τη βάση.

Ο Πρόεδρος Τατάρ θα πει επίσης στο Λούτε ότι υποστηρίζει τη διοργάνωση της συνάντησης, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με τη μορφή 5 + ΟΗΕ, χωρίς προϋποθέσεις, και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης συναίνεσης στην Κύπρο, με την κατανόηση της ανάπτυξης συνεργασίας με την ελληνική πλευρά με βάση την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των δύο μερών. Θα μεταφέρει επίσης στο Λούτετ ότι είναι δυνατόν μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Λούτε ήρθε στο νησί στις αρχές Δεκεμβρίου και ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ και με τον Έλληνα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνομιλίες στην Αθήνα, την Άγκυρα και το Λονδίνο για να δημιουργήσει το έδαφος για την πενταμερή συνάντηση.

πανό134

.Source