Η J&J αντιτίθεται στο σχέδιο πτώχευσης του πρώην προμηθευτή της Talc για την επίλυση των αιτήσεων για καρκίνο

Η Imerys SA πιέζει μπροστά σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από αγωγές σχετικά με την αμερικανική επιχείρηση εξόρυξης, την Imerys Talc America Inc., για τις διαμαρτυρίες της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Johnson & Johnson.

Η επιχείρηση εξόρυξης τάλκης της Imerys, η οποία προμήθευσε τάλκη για το Johnson’s Baby Powder, δέχτηκε αγωγές που ισχυριζόταν ότι το προϊόν προκάλεσε καρκίνο. Τοποθετήθηκε στο κεφάλαιο 11 προστασία το 2019 και πωλήθηκε το 2020 έναντι 223 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα έσοδα να προορίζονται για καταπιστεύματα για την πληρωμή καρκινολογικών απαιτήσεων. Προσπαθεί τώρα να κερδίσει δικαστική άδεια για να ζητήσει την έγκριση του πιστωτή του προγράμματος αποπληρωμής της χρεοκοπίας.

Η Johnson & Johnson, η οποία αρνήθηκε την ευθύνη και πολεμά τις αγωγές, λέει ότι η πτώχευση του Imerys Talc είναι μια ακατάλληλη προσπάθεια ανοσοποίησης του Γάλλου γονέα της εταιρείας εξόρυξης και διευκολύνοντας τα θύματα καρκίνου να μηνύσουν την Johnson & Johnson.

«Η J&J πιστεύει στην ασφάλεια των προϊόντων της», δήλωσε ο Ronit Berkovich, δικηγόρος της Johnson & Johnson.

Η Imerys SA δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Σε μια δήλωση την Τετάρτη, εκπρόσωπος της Imerys Talc είπε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι το προτεινόμενο σχέδιο του κεφαλαίου 11 «περιγράφει μια σαφή και ολοκληρωμένη πορεία προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ιστορικών υποχρεώσεων μας σχετικά με τα ταλκ». Το σχέδιο υποστηρίζεται από την επίσημη επιτροπή που εκπροσωπεί άτομα με αξιώσεις τραυματισμού.

.Source