Η Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο για έγκριση του εμβολίου της

Η Johnson & Johnson είναι πιθανό να υποβάλει αίτηση για το εμβόλιο Covid-19 τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο Peter Liese, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

“Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ότι ο κατασκευαστής Johnson & Johnson πιθανότατα θα υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο”, είπε.

Σύμφωνα με το APE-MPE, η Johnson & Johnson έχει απροσδόκητες καθυστερήσεις στην παραγωγή του εμβολίου Covid-19, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παράσχει στην αμερικανική κυβέρνηση τα μέρη για τα οποία έχει δεσμευτεί μέχρι την άνοιξη, σύμφωνα με τους New York Times στο σημερινό άρθρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ενημερώθηκαν ότι η Johnson & Johnson είχε καθυστερήσει το αρχικό σχέδιο παραγωγής και ότι δεν θα ήταν σε θέση να τα αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος Απριλίου, όταν η έκθεση της Νέας Υόρκης συμφώνησε να παρέχει περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις. The Times, αναφέροντας πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένα στέλεχος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν στη διαδικασία χορήγησης περίπου ενός δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου έως το τέλος του 2021 και ήταν στα τελικά στάδια ανάλυσης κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας.

Johnson & Johnson և Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Τον Αύγουστο, η Johnson & Johnson συνήψε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της έως τα μέσα του 2021.

Η έγκριση του εμβολίου J&J μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού στις ΗΠΑ, καθώς απαιτεί μία μόνο δόση.

Τον Δεκέμβριο, η J&J ανακοίνωσε ότι περιμένει τα τελικά αποτελέσματα μιας τελικής κλινικής δοκιμής στα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Source