Η Kartalkaya, που ανοίγει τη σεζόν με τεχνητό χιόνι, βιώνει την πιο ήρεμη περίοδο των τελευταίων ετών

πανό99

Άφθονο τεχνητό θέμα χιονιού αυτή τη σεζόν για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες των σημαντικών χειμερινών τουριστικών κέντρων της Τουρκίας είναι λιγότερες χιονοπτώσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Ο χειριστής Kartalkaya αναμένει αποτελεσματικές χιονοπτώσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου της Επαρχιακής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, το βάθος χιονιού στην Kartalkaya, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Köroğlu, ήταν 71 το 2017, 106 το 2018, 117 το 2019 και 5 εκατοστά πέρυσι.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Kartalkaya, το οποίο ήταν στην πιο ξηρή περίοδο των τελευταίων ετών, παρά τις διαλείπουσες χιονοπτώσεις, το επιθυμητό επίπεδο δεν μπορούσε να επιτευχθεί στις πίστες, το καθυστερημένο άνοιγμα της σεζόν πραγματοποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2020.

Ενώ 2 από τα 5 ξενοδοχεία στο χιονοδρομικό κέντρο άρχισαν να εξυπηρετούν στις πίστες όπου το πάχος του χιονιού είναι ένα μέτρο με τη μέθοδο τεχνητού χιονιού, τα άλλα ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει.

Ενώ η Kartalkaya, που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες ντόπιους και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο, βιώνει την πιο ήρεμη εποχή των τελευταίων ετών λόγω του νέου τύπου επιδημίας Coronavirus (Kovid-19), οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους κάνοντας σκι και σνόουμπορντ σε τεχνητό χιόνι.

πανό134

Οι χειριστές ξενοδοχείων, οι οποίοι αναμένουν αποτελεσματικές χιονοπτώσεις στην περιοχή, προσβλέπουν στην καλύτερη μέρα για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους.

“Μπορούμε να κλείσουμε αργότερα την εποχή”

Ο Yusuf Avcı, Γενικός Διευθυντής του Dorukkaya και το Kaya Palazzo Hotel στο χιονοδρομικό κέντρο, δήλωσε στον ανταποκριτή της AA ότι είναι εδώ και χρόνια στη βιομηχανία του σκι και είπε: “Δεν είδα πραγματικά ένα τέτοιο έτος, ένα χρόνο χωρίς ξηρασία και χιόνι. Ο καιρός είναι πολύ ζεστός. δεν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον χρόνο γιατί δεν μπορούμε να πιάσουμε τον αρνητικό αέρα. ” μίλησε.

Τονίζοντας ότι μερικά από τα κομμάτια άνοιξαν με τεχνητό χιόνι, αλλά δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ακόμη σε πλήρη χωρητικότητα, ο Avci είπε, “Επομένως, αυτό είναι ένα μειονέκτημα για εμάς, αλλά έχουμε ανοίξει ξανά τα κομμάτια μας. Έχουμε 5-6 κομμάτια ανοιχτά τώρα. Συγκριτικά, ανοίξαμε τις εγκαταστάσεις μας στη σκιά της πανδημίας φέτος. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Δηλώνοντας ότι αναμένουν 1,5 μήνες να τερματίσουν την εποχή του σκι υπό κανονικές συνθήκες, αλλά η σεζόν θα παραταθεί λόγω της πανδημίας, ο Avci είπε ότι πιστεύει ότι θα είναι ενεργοί στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου.

Επισημαίνοντας ότι ο Μάρτιος είναι μια πολύ καλή σεζόν όσον αφορά το σκι, ο Avci είπε, “Το χιόνι του Μαρτίου είναι ωραίο. Είναι επίσης μια πολύ καλή περίοδος όσον αφορά το σκι, επειδή ο καιρός είναι καλός. Μπορούμε να κλείσουμε τη σεζόν αργότερα, καθώς η νότια τουριστική περιοχή δεν μπορεί να ανοίξει νωρίς. Πιστεύω ότι θα προτιμάτε και αυτά τα μέρη. Η κατάσταση το δείχνει αυτό. ” είπε.

Source