Η KTAY ιδρύθηκε επίσημα

Ο Σύνδεσμος Ιπποδρομιών Κύπρου (KTAY) ιδρύθηκε επίσημα πρόσφατα.

Έγιναν προσπάθειες για την ίδρυση της KTAY μετά την πρώτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο με πρωτοβουλία πολλών ιδιοκτητών αλόγων, αναβάτες και συναφών ατόμων στη χώρα μας, με την απόφαση που έλαβαν να ιδρύσουν τον σύλλογο. Στη δήλωση που έκανε χθες ο σύλλογος, αναφέρθηκε ότι η ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου πέρασε ως η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της 17.12.2020.

Δηλώνοντας ότι ο χάρτης του συλλόγου έχει εγκριθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό τις σημερινές συνθήκες, τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου δήλωσαν ότι μπορούν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σύμφωνα με τους στόχους του συλλόγου για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες που οι ιδιοκτήτες αλόγων περιμένουν εδώ και πολύ καιρό. Προσθέτοντας ότι έχει καταρτιστεί ένας λεπτομερής χάρτης με τρόπο που να ταιριάζει στην ένωση, τα μέλη πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη γενική συνέλευση στο εγγύς μέλλον.

Σημειώθηκε ότι τα μέλη μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Στην πρώτη συνάντηση, τα ιδρυτικά μέλη δήλωσαν ότι η βασική ομάδα αποτελείται από 33 άτομα, αλλά τα ενεργά μέλη είχαν περισσότερους από 200 ιδιοκτήτες αλόγων και δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα κομμάτι όπου τα άλογα τους θα μπορούσαν να εκπαιδεύονται.

Τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος έκλεισε λόγω της αδιαφορίας των διευθυντών της Βόρειας Κύπρου Τζόκεϊ Λέσχη, η περιοχή που διατέθηκε από το κράτος για αυτή τη δραστηριότητα στο Alayköy για χρόνια έχει μείνει πίσω, λόγω των εμπορικών ονείρων ορισμένων διευθυντών, ιδιοκτητών αλόγων και εκείνων που αφιερώθηκαν σε αυτό το άθλημα, που αναπτύχθηκε εκείνα τα χρόνια, ωθήθηκαν στο δεύτερο σχέδιο, αλλά Δηλώνοντας ότι είναι πλέον καιρός να εκπαιδεύσετε τα άλογα κάτω από το KTAY και να επιτρέψετε την ανάπτυξη αυτής της αθλητικής δραστηριότητας, οι ιδιοκτήτες αλόγων δήλωσαν ότι τα άλογα χάνουν το ζώο στο οποίο ζουν ενώ τρέχουν.

Αναφέρθηκε ότι αυτή η δραστηριότητα θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους. Οι αξιωματούχοι του συλλόγου δήλωσαν ότι οι σιδηρουργοί, τα καταστήματα εφοδιασμού αλόγων, οι κτηνίατροι που ειδικεύονται σε άλογα, αναβάτες, γαμπροί, πούλμαν, υπάλληλοι ιπποδρόμου είναι αλυσοδεμένοι επαγγέλματα και ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την παροχή μαθημάτων σε αυτά τα καταστήματα στο μέλλον.

του αγώνα, και σε πολλές χώρες, η Τουρκία κατέγραψε μόνο το σπορ που έγινε, “Όπως γνωρίζετε, η βιομηχανία ιπποδρομιών στην ανάπτυξη των ιδιοκτητών αλόγων δηλώνει ότι με βάση τα έσοδα, οι Τουρκοκύπριοι για την προώθηση της ιπποδρομίας και της ιπποδρομίας στη διεθνή σκηνή, ιπποδρομίες, εκτροφή ιπποδρομιών και νόμιμη, ηθική και ηθική Οι αξιωματούχοι της KTAY, οι οποίοι δήλωσαν ότι το να μπορούν να λειτουργούν προστατεύοντας τις αρχές και έχοντας επαρκή χώρο λειτουργίας θα αυξήσουν τις εξελίξεις, πρόσθεσαν ότι απαιτούνται χρήματα και υποδομές για να αναπτυχθεί ο τομέας και ότι απαιτείται νομική λύση. Όχι μόνο για την ανάπτυξη του κλάδου, τα άλογα στη χώρα μας θα δουν αξία και στο μέλλον, το τρέξιμο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. “Θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε πεδία.” Σε ανάγκη τα άλογα των ατόμων που εκπαιδεύονται στην Τουρκία, πρέπει να αγοράσουν στο εξωτερικό την ευκαιρία να προκύψει, αυτές οι δυνατότητες είναι μεταξύ των στόχων που θα μπορέσουν να δουν αργότερα, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του συλλόγου, τόνισαν ότι η ένωση θα αυξήσει την επιχείρηση όσο έρχεται.

“Το άλογο δεν είναι ζώο για τις ΗΠΑ”

Οι αξιωματούχοι του συλλόγου είπαν, “Το άλογο είναι ο τρόπος ζωής εκείνων που είναι αφοσιωμένοι σε αυτό, ο φίλος μας, ο φίλος μας με τον οποίο τρέχουμε με κάθε ευκαιρία, είναι τα πλάσματα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από εμάς”, δήλωσε οι αξιωματούχοι του συλλόγου, “Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε αναβάτης και το άλογο είναι αθλητής ενώ προπονούμαστε, και έτσι νοιαζόμαστε. “Είναι να κληροδοτήσουμε αυτούς που μας ακολουθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.”

.Source