Η Lute ξεκινά τις επαφές της σήμερα | Η φωνή του νησιού

Οι επαφές που θα κάνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Jane Holl Lute με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη έγιναν πρωτοσέλιδα στον ελληνικό τύπο.

Η εφημερίδα Alithia αντανακλούσε ευρέως τις ειδήσεις της για το θέμα στους τίτλους της και στις εσωτερικές σελίδες με τίτλους «Lute:« One Step Forward »ξεκινά σήμερα – Το Lute θα προσπαθήσει να προχωρήσει ένα βήμα προς τα εμπρός».
Υπενθυμίζοντας ότι ο Λούτετ θα συναντηθεί σήμερα με τον Αναστασιάδη στις 10:30 και με τον Πρόεδρο Τατάρ στις 14:30, η εφημερίδα τόνισε ότι με τις σημερινές επαφές, θα ελέγξει τον σφυγμό για να καταλήξει σε αποτέλεσμα στο άτυπο συνέδριο κουιντέτου.

ΣΕΝΤΩΝΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΟΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σε συνέχεια της έκθεσης της εφημερίδας, ο Παναγιώτης Σεντόνας, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, έγραψε χθες ότι ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην επιστολή που εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δηλώνοντας ότι «Ο Αναστασιάδης έστειλε μια επιστολή στον Γκουτέρη με συγκεκριμένες προτάσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», η δήλωση του Σεντόνα δήλωσε ότι οι προτάσεις του Αναστασιάδη “συνέβαλαν στη διαμόρφωση εποικοδομητικού περιβάλλοντος και ενίσχυσαν τις ελπίδες τους για λύση στο Κυπριακό.” “Ισχυρίστηκε.

Άλλες εφημερίδες αντικατόπτριζαν τις συναντήσεις του Λούτε με ηγέτες στους ακόλουθους τίτλους:
Haravgi: «Λαούτο» στην Κύπρο στη σκιά των δύο κρατών ».

Φιλελεύθερος: «Η Λευκωσία στοχαστική – θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν αντιμετωπίζει τη Λύση του Κυπριακού»

Πολίτης: «Ο ΟΗΕ επιδιώκει να εγγυηθεί τα αποτελέσματα του άτυπου 5 + 1».

ΕΤΣΙ

Source