Η Michel και η Von Deer υπογράφουν συμφωνία Brexit … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen υπέγραψαν τη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ εξ ονόματος της ΕΕ. Αυτή η συμφωνία θα μεταφερθεί τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζον Ονσον.

“Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ενότητας. “Πρόκειται για μια δίκαιη, ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα βασικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας σταθερότητα, προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, ο Τσαρλς Μισέλ σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο σε βασικά θέματα, αντιμετωπίζοντας τόσο το κλίμα όσο και την παγκόσμια απάντηση στις επιδημίες, καθώς και τις εξωτερικές υποθέσεις που βασίζονται σε κοινές αξίες και συμφέροντα»

Σημειώνεται ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Brexit և με το Λονδίνο για την εποχή του Brexit εγκρίθηκε χθες, Τρίτη, από τις 27χρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ορίζοντας τη διάταξη για την εφαρμογή της από την 1η Ιανουαρίου.

«Είμαι χαρούμενος που το επιβεβαίωσαν και οι 27 χώρες της ΕΕ. “Με την ένωση δυνάμεων, καταφέραμε να αποτρέψουμε την χαοτική αλλαγή της χρονιάς”, δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, του οποίου η χώρα κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ένωσης.

Αυτή η έγκριση ήταν μια επίσημη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μετά τη συμφωνία της 24ης Δεκεμβρίου μεταξύ της ΕΕ και του Λονδίνου. Αυτό ήταν απαραίτητο για την προσωρινή εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας έως την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: cnn.gr

Source