Η Microsoft επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στη Μαλαισία

Η Microsoft θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στη Μαλαισία

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Μαλαισίας να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη χώρα για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στη Μαλαισία.

Η Microsoft θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στη Μαλαισία

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Putrajaya, τη διοικητική πρωτεύουσα της Μαλαισίας και παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός Muhyiddin Yasin και ο διευθυντής της Microsoft Malaysia K Raman, υπογράφηκαν 4 μνημόνια συμφωνίας συμφωνίας μεταξύ εταιρειών της Μαλαισίας και της Microsoft.

Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός Muhyiddin δήλωσε ότι με τις συμφωνίες, η Microsoft θα ιδρύσει την πρώτη περιοχή κέντρων δεδομένων στη Μαλαισία και θα διαχειρίζεται ψηφιακά δεδομένα από διάφορες χώρες μέσω της Μαλαισίας.

Αναφέροντας ότι τα κέντρα δεδομένων που θα δημιουργηθούν με επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι πρωτοποριακά για την οικονομία της Μαλαισίας, ο Muhyiddin είπε, “Σκοπεύουμε να παράσχουμε απασχόληση για 19 χιλιάδες άτομα σε 5 χρόνια χάρη σε αυτά τα κέντρα δεδομένων” είπε.

Επισημαίνοντας ότι η Μαλαισία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα των επενδύσεων στην ψηφιακοποίηση, ο Muhyiddin σημείωσε ότι περίπου 1 εκατομμύριο νέοι θα είναι ταλαντούχοι στον ψηφιακό τομέα έως το 2023.

Άλλα Νέα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

.Source