Η OKYPY ερευνά αν η νεκρή γυναίκα 80 ετών δοκιμάστηκε για κοροναϊό [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέθανε χθες από κοροναϊό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παραπομπής από το Ολιστικό Κέντρο Αποκατάστασης Μοντέλου στην Αμμόχωστο, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Χαριλάου, εκπρόσωπο της Κρατικής Υπηρεσίας Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Sharilau είπε ότι “το ζήτημα θα εξεταστεί, το πρωτόκολλο ορίζει ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του εκτελείται μια δοκιμή εντέρου, πριν από την εκτέλεσή του, πραγματοποιείται ξανά δοκιμή εντέρου, ενώ ο ασθενής επιτρέπεται να πάει σπίτι ή κάποια άλλη δομή.”

Το κέντρο αποκατάστασης κατηγόρησε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ότι δεν τηρούσε τα αρχεία υγείας, αναφέροντας τη σειρά των γεγονότων που συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Αποκατάστασης δήλωσε σε μια δήλωση ότι «ο 80χρονος ασθενής νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από γαστρεντερική αιμορραγία, μετά από διάσειση, περνώντας πρώτα μια δοκιμή κοροναϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. “Στις 22 Δεκεμβρίου, ο άντρας απολύθηκε από το Νοσοκομείο Λάρνακας και στάλθηκε στο Κέντρο Μοντέλου Φροντίδας και Αποκατάστασης Μεταμόρφωσης (Ολιστική), αλλά χωρίς να συμπεριληφθεί στα έγγραφα αρνητικών δοκιμών κοροναϊού, όπως παρέχονται από το Γενικό Νοσοκομείο.”

Στη δήλωσή του, το Κέντρο Αποκατάστασης αναφέρει ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, το περιστατικό απομονώθηκε μόλις έφτασε στο κέντρο.

“Ο ασθενής εισήχθη στο κέντρο φροντίδας, απομονωμένος για 15 ημέρες σε ειδικό θάλαμο από το προσωπικό του κέντρου με ειδική φροντίδα, το οποίο έλαβε όλα τα απαραίτητα και εξαντλητικά μέτρα”, ανέφερε η δήλωση.

Ο 80χρονος άνδρας εισήχθη στο Νοσοκομείο Παραπομπής στις 26 Δεκεμβρίου, καθώς είχε ήδη δείξει συμπτώματα και το τεστ που πέρασε την ίδια μέρα ήταν θετικό.

Το προσωπικό του κέντρου υποβλήθηκε στη συνέχεια σε τεστ κοροναϊού, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν διπλές δοκιμές χωρίς κανένα θετικό συμβάν. Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τη διεύθυνση του Κέντρου, αποκαλύπτει ότι ο ασθενής μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν θετικός για τον ιό.

_______________________________________________________________________________________________

Ο 80χρονος που πέθανε μεταφέρθηκε θετικά από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σε κοροναϊό, λέει το Ολιστικό Κέντρο.

Δημοσιεύτηκε από το ANT1.com.cy το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Source