Η Pfizer ανακοινώνει ότι ενδέχεται να χρειαστεί τρίτη δόση στο εμβόλιο Kovid-19

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι τα άτομα που έχουν νέους τύπους εμβολίων κοροναϊού (Kovid-19) μπορεί να χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου το αργότερο εντός 12 μηνών.
Μιλώντας στην τηλεόραση CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Albert Bourla είπε, “Σύμφωνα με ένα πιθανό σενάριο, θα χρειαστεί μια τρίτη δόση μεταξύ 6 και 12 μηνών και οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο. Η εμφάνιση νέων στελεχών ιών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης. ” είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα της Pfizer βασίζονται σε περισσότερα από 2.000 εμβολιασμένα άτομα, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να καθοριστεί εάν η προστασία συνεχίζεται μετά από 6 μήνες.
Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι δοκιμάζουν την τρίτη δόση του εμβολίου Kovid-19 για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση σε νέες παραλλαγές του ιού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Alex Gorsky δήλωσε ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν το εμβόλιο Kovid-19 κάθε χρόνο, όπως τα εμβόλια εποχικής γρίπης.

.Source