Η PTA καλεί την ΕΕ να ασκήσει πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες για να επιταχύνουν τη διανομή εμβολίων [ΒΙΝΤΕΟ]

Προώθηση της παραγωγής από φαρμακευτικές εταιρείες արագ Η επιτάχυνση της παροχής εμβολίων βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τηλεδιάσκεψης από 27 ηγέτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ANT1, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τις Βρυξέλλες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή της για να διασφαλίσουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εκπληρώνουν τις συμβάσεις τους σύμφωνα με το πρόγραμμα διανομής εμβολίων στα κράτη μέλη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στον Επίτροπο Υγείας της Επιτροπής, Stella Kirakidu, για τις προσπάθειές τους να επιταχύνουν τη διανομή εμβολίων στα κράτη μέλη.

Καλεί επίσης τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων coronavirus, αλλά η ασφάλεια, η επάρκεια και η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι αμφίβολα.

Το αξιοσημείωτο πράγμα για τη θέση του κ. Αναστασιάδη είναι η υποστήριξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρέχοντας τα εμβόλια που απαιτούν. Οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν μέσω αρμόδιας τεχνικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι υπήρχαν 1.100 εμβόλια την περασμένη Δευτέρα Pzifer Στους Τουρκοκύπριους θα δοθούν και άλλα εμβόλια από την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία θα περιληφθούν στη διαδικασία που υποβάλλεται υπό την αιγίδα της Επιτροπής.

Source