Η Qicdrc φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Χρηστών του Δικαστηρίου

Το Κέντρο Διεθνών Δικαστηρίων και Επίλυσης Διαφορών του Κατάρ (Qicdrc) φιλοξένησε την εναρκτήρια εικονική συνάντηση της νεοσύστατης Επιτροπής Χρηστών του Δικαστηρίου.

Η επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του Qicdrc, των διαφόρων θεσμικών οργάνων του Qatar Financial Center (QFC), καθώς και ορισμένων δικηγόρων από διάφορα τοπικά και διεθνή νομικά γραφεία στο Κατάρ, συναντήθηκαν για να συζητήσουν διάφορα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Qicdrc.

Οι στόχοι της επιτροπής έχουν προσδιοριστεί ως διασφάλιση ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το Qicdrc ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής και διεθνούς κοινότητας, καθώς και τη διασφάλιση ότι αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται με αποδοτικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Η Qicdrc, επίσης γνωστή ως Πολιτικό και Εμπορικό Δικαστήριο της QFC, ιδρύθηκε με τον Νόμο αριθ. 2 του 2009 της QFC (Τροποποίηση Ορισμένων Διατάξεων της QFC) ως το τελευταίο κομμάτι της πρωτοβουλίας του Κατάρ για τη δημιουργία ενός διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου παγκόσμιας κλάσης.

Σχεδιασμένο να έχει διεθνή πρότυπα στην επίλυση διαφορών, η Qicdrc είναι μέρος της στρατηγικής της QFC για προσέλκυση διεθνών επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Κατάρ. Η Qicdrc παρέχει ένα σύγχρονο, εξειδικευμένο αστικό και εμπορικό δικαστήριο που έχει σχεδιαστεί για την ακρόαση υποθέσεων γρήγορα, οικονομικά και μπροστά σε διεθνώς φημισμένους, ανεξάρτητους δικαστές.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τον Αρχηγό του Λόρδου Τόμας του Cwmgiedd, οι δικαστές του δικαστηρίου φημίζονται για την ανεξαρτησία, την αμεροληψία, την ακεραιότητα και την ακεραιότητά τους. Οι δικαστές προέρχονται από διάφορες δικαιοδοσίες, όπως το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία, το Κουβέιτ και η Νότια Αφρική, καθιστώντας το δικαστήριο πραγματικά διεθνές.

Source