Η Saner κάλεσε το κοινό να τηρήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν

πανό61

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner κάλεσε το κοινό να συμμορφωθεί με τις νέες αποφάσεις που ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθούν οι αυξανόμενες περιπτώσεις κοροναϊών στη χώρα και είπε, “Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε εντελώς αυτήν τη δύσκολη στροφή”.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ, ο οποίος ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή για τις Μεταδοτικές Ασθένειες βάσει του Νόμου για τις Μεταδοτικές Ασθένειες, που συγκλήθηκε στο πλαίσιο του Νόμου περί Λοιμωδών Νοσημάτων 45/2018 σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πρωθυπουργό, συνοδεύτηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Kutlu Evren, τον Υπουργό Υγείας Ali Pilli, τον Υπουργό Παιδείας Olgun Amcaoğlu, τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ahmet Soyalan.

Καθώς οι υποθέσεις Covid-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων συνεδρίασε επειγόντως και έλαβε αποφάσεις χθες το βράδυ. Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εγκρίνει αυτές τις αποφάσεις, ο Saner δήλωσε ότι πιστεύει ότι η διαδικασία θα ξεπεραστεί εύκολα αφού οι άνθρωποι συμμορφωθούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Saner είναι οι εξής:

“ένας. Αποφασίστηκε να παραταθούν οι αποφάσεις καραντίνας, οι οποίες καθορίζονται ανά χώρα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, έως τις 23.59 ώρες στις 31 Ιανουαρίου 2021.

2.9 Άτομα που αναφέρθηκαν ότι ήταν σε στενή επαφή με τις περιπτώσεις στο δημοτικό σχολείο Eylül μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας. Έχει αποφασιστεί ότι όλοι οι μαθητές και οι οικογένειες των μαθητών, οι δάσκαλοι και το σχολικό προσωπικό, εκτός από εκείνους που βρίσκονται σε καραντίνα, θα παραμείνουν σε απομόνωση στο σπίτι έως τις 10/01/2021. Θα κινηθεί νομική ενέργεια σύμφωνα με τον Νόμο για τις Λοιμώδεις Νόσους εναντίον εκείνων που διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες καραντίνας στο σπίτι κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων. Αυτές οι οικογένειες δεν θα δέχονται επισκέπτες στα σπίτια τους μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία.

3. Έχει αποφασιστεί ότι το διάλειμμα του εξαμήνου σε όλα τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία στην ΤΔΒΚ θα είναι μεταξύ 04-15 Ιανουαρίου 2021 (περιλαμβάνονται και οι δύο ημερομηνίες).

4. Η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 31/12/2020 – 18/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών). Οι εξετάσεις των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εξετάσεις μεταξύ αυτών των ημερομηνιών μπορούν να διεξαχθούν υπό τον όρο ότι λαμβάνονται τα μέτρα Covid-19.

5. Λόγω της έντονης αύξησης των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στη Νότια Κύπρο, όλες οι μεταβάσεις από 31/12/2020 έως 10/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) θα υπόκεινται σε καραντίνα, εκτός από διπλωματικά περάσματα. Οι άδειες ατόμων που είχαν άδεια να περάσουν χωρίς καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας για να εργαστούν στη Νότια Κύπρο κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν επίσης έως τις 10/01/2021.

6. Αποφασίστηκε να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 31/12/2020 έως τις 04/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου και τα άτομα που είναι εν ενεργεία θα εξαιρούνται από αυτήν την πρακτική.

7. Από 31/12/2020 έως 03/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από 10 ατόμων σε σπίτια.

8. Εκτός από την απόφαση σχετικά με τη μη διοργάνωση εκδηλώσεων Παραμονής Πρωτοχρονιάς και όλων των ειδών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους έως τις τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ δημοσιεύοντας στην Επίσημη Εφημερίδα της 29/12/2020 και αριθμήθηκαν 237, γάμοι έως τις 03/01/2021 , κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, μαζική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ και ούτω καθεξής. αποφασίστηκε να προστεθούν οι δραστηριότητες και να σταματήσουν αυτές οι δραστηριότητες. “

Ο ΣΑΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner εξέφρασε την ειλικρινή του πεποίθηση ότι το κοινό θα συμμορφωθεί με αυτές τις αποφάσεις και είπε: “Θα ήθελα να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι θα ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο μαζί με τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου”.

Ο Saner ευχήθηκε στο κοινό καλή και καλή χρονιά.

Όταν ρωτήθηκε εάν τα νηπιαγωγεία θα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε ότι τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Source