Η Sterling έπεσε στα 10 TL, Ευρώ και Δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 μηνών!

Η απόφαση επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας (CBT) και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Naci A descriptbal, καθώς και οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ως αποτέλεσμα της εκτός αγοράς στην Ευρώπη, η τουρκική λίρα αυξήθηκε έναντι του νομίσματος την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας.

Η βρετανική λίρα / η τουρκική λιρέτα έπεσε στο συγκρότημα των 10,05 λιρών το μεσημέρι.

Αυτός ο αριθμός καταγράφηκε ως η χαμηλότερη τιμή που παρατηρήθηκε από τις 18 Νοεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, το USD / TL και το Euro / TL άρχισαν να διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

1 ABD DOLARI: 7,49

Το δολάριο / TL, που σημείωσε τα υψηλότερα 7,7363 και τα χαμηλότερα επίπεδα 7,5330 την περασμένη εβδομάδα, ολοκλήρωσε την Παρασκευή στα 7,5897 με απώλεια 0,5% σε αξία σε εβδομαδιαία βάση.

Αφού ξεκινήσει σήμερα με πτώση, το USD / TL διαπραγματεύεται στα 7,4924, περίπου 1,2% κάτω από το προηγούμενο κλείσιμο στις 12,45.

1 ΕΥΡΩ: 9,17 TL

Το Euro TL, από την άλλη πλευρά, διαπραγματεύτηκε στα 9,1786 με μείωση 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο.

Αναλυτές την περασμένη εβδομάδα Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBT) της απόφασης για τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας και η δήλωση του Προέδρου Naci Ağbal ανέφεραν ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για την παρουσία της τουρκικής λίρας.

Υποδεικνύοντας ότι η ημερήσια διάταξη δεδομένων στη χώρα είναι ήρεμη σήμερα και τα δεδομένα του δείκτη παραγωγής του Dallas Fed θα ακολουθηθούν στις ΗΠΑ στο εξωτερικό, αναλυτές σημείωσαν ότι οι αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι κλειστές λόγω των Χριστουγέννων.

.Source