Η Stripe εγκαινιάζει υπηρεσία έκδοσης σε 20 χώρες

Η υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών Stripe ξεκίνησε την υπηρεσία έκδοσης Stripe σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε η εκκίνηση της FinTech τη Δευτέρα (19 Απριλίου).

Διαθέσιμο σε Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, το Stripe Issuing επιτρέπει στους χρήστες να «δημιουργήσουν» , διαχειριστείτε και διανείμετε εικονικές και φυσικές κάρτες πληρωμής, δίνοντας στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους », δήλωσε ο Stripe σε δελτίο τύπου.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόγραμμα είναι μια αλλαγή από τη «αδιαφανή» διαδικασία έκδοσης πιστωτικών καρτών στην Ευρώπη. «Χρειάστηκαν μήνες για τη δημιουργία και αποστολή νέων καρτών στην Ευρώπη. Με την έκδοση Stripe, χρειάζονται τώρα δύο μέρες », δήλωσε ο ηγέτης της Stripe EMEA Business Matt Matt Henderson. «Έμεινα έκπληκτος από το εύρος των περιπτώσεων χρήσης που βρήκαν επιχειρήσεις στις ΗΠΑ για την υποδομή έκδοσης και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι χτίζουν οι Ευρωπαίοι χρήστες μας».

Ο Stripe σημείωσε ότι το πρόγραμμα υπάρχει ήδη στις ΗΠΑ σε «σημαντική κλίμακα», που τροφοδοτεί δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για εκατομμύρια κατόχους καρτών και χιλιάδες επιχειρήσεις κατά το αρχικό έτος.

“Οι κάρτες που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας την έκδοση Stripe μπορούν να ελεγχθούν μέσω προγραμματισμού, με δυναμικά όρια δαπανών, αποκλεισμένες κατηγορίες εμπόρων, σύνθετους συνδυασμούς κανόνων και ακόμη και εξουσιοδοτήσεις σε πραγματικό χρόνο για κάθε συναλλαγή, όλες διαχειρίζονται μέσω του API έκδοσης της Stripe”, δήλωσε η εταιρεία.

Ενσωματώνεται με την υπάρχουσα σουίτα της Stripe, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται προγράμματα έκδοσης καρτών, καθώς και πληρωμές, αναλυτικά στοιχεία, τιμολόγια, πρόληψη απάτης και χρέωση.

Ξεκίνησε το 2010 από τους αδελφούς Patrick και John Collison, οι λύσεις ψηφιακών πληρωμών της Stripe ανταγωνίζονται τις PayPal, Adyen και Square, με περισσότερα από 200.000 άτομα να έχουν εγγραφεί από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι. Ο γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας τον Μάρτιο έβαλε την αξία του στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύτιμα FinTechs στον κόσμο. Η εταιρεία ξεκίνησε στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή στις αρχές του μήνα.

———————————

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ PYMNTS: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 2021

Σχετικά με τη μελέτη: Οι προσφορές ανοιχτών τραπεζικών πληρωμών είναι διαθέσιμες σε ορισμένες αγορές από το 2018, αλλά η πανδημία οδήγησε πολλούς καταναλωτές να δοκιμάσουν αυτές τις λύσεις για πρώτη φορά – και δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Στην έκθεση Open Banking, το PYMNTS εξετάζει την άνοδο της ανοιχτής τραπεζικής καθώς οι έμποροι και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών παγκοσμίως αξιοποιούν αυτές τις επιλογές για να προσφέρουν ασφαλείς, απρόσκοπτες πληρωμές από λογαριασμό σε λογαριασμό.Source