Η SÜTEK διέθετε τις τιμές του νωπού γάλακτος

πανό61

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyprus Turkish Milk Industry Corporation (SÜTEK) καθόρισε νέες τιμές για το νωπό γάλα που αγοράστηκε από τον παραγωγό.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, με τον κανονισμό, οι τιμές του γάλακτος που καταβλήθηκαν στον παραγωγό αυξήθηκαν κατά 15,5% σε 18,42%.
Ενώ οι τιμές πώλησης του κατασκευαστή αυξήθηκαν κατά 13,5 τοις εκατό σε 15,61 τοις εκατό, δόθηκε επιπλέον στήριξη 10 kuruş στο νωπό γάλα για να συμβάλει στη συνέχιση της παραγωγής. Οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν από αύριο.
Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Nazim Çavuşoğlu σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκοκυπριακής Ένωσης Παραγωγών και Κτηνοτρόφων και της Ένωσης Παραγωγών Γαλακτοκομικών και του Υπουργείου.
Κατά συνέπεια, το Τμήμα Κτηνοτροφίας έλαβε επίσης υπόψη τις δυσκολίες στην εμπορία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών ζωοτροφών και της πανδημίας στους υπολογισμούς κόστους που σχετίζονται με τις τιμές του γάλακτος και εκδόθηκε κανονισμός για τις τιμές του γάλακτος προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγή.
Ο υπουργός Γεωργίας Çavuşoğlu δήλωσε ότι είχε διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση πριν από τον καθορισμό της τιμής του γάλακτος και συνέχισε ως εξής: «Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν θετικά, η κυβέρνησή μας, η οποία χειρίστηκε το ζήτημα με την φιλική προς τον παραγωγό ταυτότητά της, επιχορήγησε το κριθάρι ζωοτροφής στα 30 kurus kg από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. και αποφάσισε να διαθέσει 12 εκατομμύρια TL για την πώληση κριθής για 1,70 TL ανά κιλό. Με αυτόν τον τρόπο, αποσκοπεί στην αποτροπή υψηλών τιμών στη μεταφορά των ανθρώπων μας στα γαλακτοκομικά προϊόντα στην εγχώρια αγορά και στην εμπορία γάλακτος δημιουργώντας ευκαιρίες εξαγωγής.
Στη δήλωση, οι καθορισμένες τιμές γάλακτος ήταν επίσης λεπτομερείς.

Source