Η Syndical Platform υπέβαλε αγωγή εναντίον του Έρσιν Τατάρ στο Ανώτατο Δικαστήριο: «Μια παράνομη πρακτική

Union Platform, «Ο Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΚατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με τον ισχυρισμό ότι μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, απασχολούσε προσωρινά προσωρινούς εργαζομένους με την υπογραφή του Πρωθυπουργού.

Στην αίτηση που υποβλήθηκε στον Γραμματέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υποβλήθηκαν χωριστές υποθέσεις για 16 απασχολούμενους.

BENGİHAN: “ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ”

Ο Πρόεδρος της KTAMS Güven Bengihan δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το YSK στις 19 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε το πιστοποιητικό.

Ο Bengihan ισχυρίστηκε ότι “ο Πρόεδρος Τατάρ έκανε μια παράνομη πρακτική κατά της ισότητας ευκαιριών υπογράφοντας 16 προσωρινούς εργαζόμενους ως Πρόεδρο και Πρωθυπουργό στις 22 Οκτωβρίου για να κάνει τους ανθρώπους που υποσχέθηκε να κερδίσουν τις εκλογές ευτυχείς.”

Δηλώνοντας ότι η Ένωση Πλατφόρμα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της αδικίας και της παρανομίας στη χώρα, η Bengihan υποστήριξε ότι υπήρχε μεγάλη αδικία και αντίφαση στις ίσες ευκαιρίες σε αυτήν την πρακτική.

Δηλώνοντας ότι με την αύξηση της μετάδοσης Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, είναι μια στιγμή που οι δημόσιοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονται περισσότερο για να λάβουν υπηρεσίες σε νοσοκομεία, ο Bengihan είπε, “Ωστόσο, το πανδημικό νοσοκομείο, το οποίο άνοιξε με μια μεγάλη παράσταση στις 15 Νοεμβρίου, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω της έλλειψης εργαζομένων στη δημόσια υγεία”.

Ο Bengihan ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία δεν απασχολούνταν με το όνομα γιατρών, νοσοκόμων, εργαστηρίων και τεχνικών κατά την περίοδο που το κοινό χρειάζονταν περισσότερο τη δημόσια υγεία.

“Ο ΔΑΧΤΥΛΙΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ”

Αναφέροντας ότι 21 νοσοκόμες βρίσκονται σε καραντίνα, ο Πρόεδρος της KTAMS Bengihan ισχυρίστηκε ότι “δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στους ανθρώπους που περιμένουν υπηρεσία στο νοσοκομείο”.

Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Τατάρ προσέλαβε 16 άτομα, 2 από αυτά στην Προεδρία, άλλα για να υπηρετούν ως δημόσιοι υπάλληλοι για κοινωνικές ασφάλειες, δικαστήρια, ταχυδρομικά και παρόμοια πεδία, η Βεγγάνη δήλωσε ότι σήμερα τα δημόσια γραφεία του κράτους απαιτούν απασχόληση από τον Πρωθυπουργό.

Ο Bengihan σημείωσε ότι μεταξύ αυτών ήταν μετεωρολογικός μηχανικός, γεωλογικός μηχανικός, γεωργικός μηχανικός στο Τμήμα Γεωργίας, αξιωματικός στο Υπουργείο Οικονομικών και υπόλογος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αναφέροντας ότι ένα άτομο μπορεί να προσληφθεί αντί να συνταξιοδοτηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Τουρκική Δημοκρατία, ο Bengihan υποστήριξε ότι αυτός ο αριθμός έχει τελειώσει.

Ο Bengihan ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας που πραγματικά χρειάζονταν δεν μπορούσε να προσληφθεί στις πραγματικές και μόνιμες θέσεις λόγω της απασχόλησης του Προέδρου Τατάρ και ισχυρίστηκε ότι όσοι πέρασαν τις εξετάσεις σε άλλα απαραίτητα γραφεία δεν μπορούσαν να απασχοληθούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Bengihan σημείωσε ότι, καθώς η Ένωση Πλατφόρμας, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες που αναμένονται από τους πολίτες, στοχεύουν να αναζητήσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν ηττηθεί και θυματοποιηθεί, να δημιουργήσουν νόμο και να σταματήσουν την κομματική απασχόληση.

Για το λόγο αυτό, η Bengihan δήλωσε ότι θα υποβάλει αγωγή μία προς μία εναντίον των 16 ατόμων που ισχυρίζονται ότι είχαν απασχοληθεί στον Πρόεδρο Τατάρ στις 22 Οκτωβρίου και θα υποβάλουν αίτηση για αναστολή της απόφασης που έλαβε η εκτελεστική εξουσία.

.Source