Η TikTok άλλαξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου

Η TikTok άλλαξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου

Η TikTok, μία από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση που δίνει έμφαση στο απόρρητο για χρήστες κάτω των 18 ετών.

Η TikTok άλλαξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου

Αφού η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp έκανε αλλαγές στη συμφωνία εμπιστευτικότητας, οι όροι προσωπικής ασφάλειας των πλατφορμών κοινωνικών μέσων έγιναν αντικείμενο συζήτησης, ενώ η TikTok, μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο ειδικά μεταξύ των νέων, εισήγαγε νέους κανονισμούς για χρήστες κάτω των 18 ετών.

Η TikTok ανακοίνωσε αλλαγές με στόχο τη διασφάλιση υψηλότερων προτύπων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των χρηστών κάτω των 18 ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινώντας από σήμερα, η προεπιλεγμένη ρύθμιση απορρήτου για λογαριασμούς χρηστών ηλικίας 13 έως 15 ετών αλλάζει σε «ιδιωτική». Έτσι, μόνο οι ακόλουθοι που έχουν εγκριθεί από τον χρήστη θα μπορούν να δουν τα βίντεο που έχουν μοιραστεί.

Η επιλογή “Προτείνετε τον λογαριασμό σας σε άλλους” θα καταργηθεί επίσης από λογαριασμούς χρηστών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Για όσους είναι κάτω των 16 ετών, οι επιλογές σχολιασμού των βίντεο που μοιράζονται θα είναι αυτόματα περιορισμένες. Καταργώντας την επιλογή “Όλοι” από την καρτέλα ρυθμίσεων σχολίων αυτών των χρηστών, θα προσφέρονται μόνο “Φίλοι” και “Κανείς”.

Επιπλέον, μόνο τα βίντεο που μοιράζονται χρήστες ηλικίας 16 ετών και κάτω δεν θα επιτρέπεται πλέον να κατεβάζουν στην πλατφόρμα.

Πέρυσι, το TikTok επέτρεψε στους γονείς να θέσουν περιορισμούς στην εμπειρία TikTok των παιδιών τους μέσω του Family Match Mode.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η TikTok, τότε γνωστή ως Musical.ly, επιβλήθηκε πρόστιμο 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για παραβίαση των νόμων περί ιδιωτικής ζωής των παιδιών των ΗΠΑ.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source