Η TIP-İŞ επέκτεινε τις ενέργειές της – BRTK

Η Ένωση Τούρκων Ιατρών Κύπρου (Tıp-İş) ανακοίνωσε ότι έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η τελευταία μας προειδοποίηση προς την κυβέρνηση! Έχουμε φτάσει στο τέλος της υπομονής μας! ” Στο άρθρο με τίτλο, αναφέρθηκε ότι από σήμερα, οι δράσεις έχουν επεκταθεί με τη μορφή διακοπής των εκλεκτικών χειρουργικών επεμβάσεων, των αγγειωμάτων και άλλων επεμβατικών διαδικασιών.

Ο Tıp-İş άρχισε να αναλαμβάνει δράση σταματώντας όλους τους πίνακες, εκτός από αυτούς που χρειάζονται έκτακτη ανάγκη, διάγνωση και θεραπεία, στις 5 Απριλίου.

Η ένωση επέκτεινε τις ενέργειές της στις 8 Απριλίου με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση παρέμεινε αδιάφορη στα προβλήματα και σταμάτησε τις υπηρεσίες εκτός από το 112 Hızır και συνέχισε.

Με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση διατηρούσε τη σιωπή της και δεν έλαβε μέτρα για συμφιλίωση, η Ένωση είχε αναλάβει δράση στο επόμενο επίπεδο, σταματώντας τις ιατρικές υπηρεσίες μετά τη βάρδια στα κέντρα υγείας Yenierenköy, Güzelyurt, Trenyolu και İskele από τις 14 Απριλίου.

Με την τελευταία της δήλωση, ο Tıp-İş ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις, την αγγειογραφία και άλλες επεμβατικές διαδικασίες από σήμερα.

Καλώντας το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων, η Ένωση δήλωσε ότι εάν οι διοικητικές αρχές εξακολουθήσουν να μην είναι ευαίσθητες, θα αυξήσουν περαιτέρω τις ενέργειές τους.

Source