Η Trabzon πούλησε τη μεγαλύτερη αντσούγια στη Γερμανία

Οι αντσούγιες αξίας 499 χιλιάδων 662 δολαρίων εξήχθησαν από το Τραπεζούντα σε 3 χώρες, ειδικά στη Γερμανία, το 2020.

Ο Ahmet Hamdi Gürdoğan, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ανατολικής Ένωσης Εξαγωγέων της Μαύρης Θάλασσας (DKİB), δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι πέρυσι εξήχθησαν 334 τόνοι αντσούγιες από το Τραπεζούντα.

Ο Gürdoğan δήλωσε ότι εισήχθη 499 χιλιάδες 662 δολάρια από την εξαγωγή κατά την εν λόγω περίοδο και ότι οι αντσούγιες πωλήθηκαν από την πόλη στη Γερμανία, την Ουκρανία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Σημειώνοντας ότι η Γερμανία είναι ο ηγέτης στις εξαγωγές γαύρου από το Τραπεζούντα, ο Γκρόντσαν είπε, “Πέρυσι, 386.740 δολάρια αντσούγιες εξήχθησαν από την πόλη στη Γερμανία. Επίσης, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, πωλήθηκαν αντσούγιες στην Ουκρανία. Η Αντσόβι εξήχθη στην Ουκρανία για 108 χιλιάδες 897 δολάρια και στην KTTC για 4 χιλιάδες 25 δολάρια. ” είπε.

Εφιστώντας την σημασία του κυνηγιού στις εξαγωγές γαύρου, ο Gürdoğan πρόσθεσε ότι η αναμενόμενη ποσότητα προϊόντων δεν μπορούσε να εξαχθεί λόγω της μείωσης των αλιευμάτων λόγω του ότι ο καιρός ήταν πάνω από τους εποχιακούς κανονικούς πέρυσι.

Πηγή: Anadolu Agency / Meltem Yılmaz Karakurum

.Source