Η TRNC δεν μπόρεσε να εκλέξει νέο ηχείο

Η Resmiye Canaltay, κόρη του 3ου Προέδρου Derviş Eroğlu, δεν εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές της Προεδρίας της Συνέλευσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) όταν έλαβε 26 αρνητικές ψήφους.

Για πρώτη φορά στις εκλογές της Προεδρίας της Συνέλευσης της ΤΔΒΚ, ένας υποψήφιος έλαβε ψήφο «απόρριψης». Στις προεδρικές εκλογές της Δημοκρατικής Συνέλευσης των 50 εδρών, όπου χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 47 βουλευτές, 13 ψήφοι, 26 απορρίψεις, 3 αποχές και 5 άκυρες ψήφοι. Ο αναπληρωτής της Αμμοχώστου Resmiye Canaltay, ο οποίος διορίστηκε ως ο μόνος υποψήφιος από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), δεν μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος αφού έλαβε 26 αρνητικές ψήφους.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΤΔΒΚ Teberrüken Uluçay δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν ξανά την Πέμπτη. Η Canaltay πρέπει να λάβει τουλάχιστον 26 καταφατικές ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Με την εκλογή της Canaltay από την Ομάδα Συνέλευσης του Κόμματος της Εθνικής Ενότητας ως υποψηφίου για την Προεδρία της Συνέλευσης με πλειοψηφία, ο νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συνέλευσης, ο Αντιπρόεδρος της Λευκωσίας Zorlu Töre, αντέδρασε σκληρά σε αυτήν την απόφαση.

(Emir Abdurrahman Bulut / UAV)

Source