“Η TRNC είναι μια μουσουλμανική χώρα, υπόσχεται να κλείσει μαθήματα Κορανίου

Πρωθυπουργός Έρσαν ΣανέρΑναφέροντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος μαθημάτων Κορανίου και μαθημάτων hafiz στην ΤΔΒΚ, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν απαγορεύει τα μαθήματα Κορανίου και είπε: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι μουσουλμανική χώρα, είναι αμφίβολο το κλείσιμο μαθημάτων Κορανίου. Το θέμα της υπόθεσης ήταν μια υπόθεση που υποβλήθηκε σχετικά με το πώς πρέπει να γίνουν τα μαθήματα hafiz Στο τέλος αυτών των μαθημάτων, αυτά τα περιστατικά έλαβαν χώρα ως αποτέλεσμα αγωγής που υποβλήθηκε σχετικά με το αν αυτοί που πέρασαν τις εξετάσεις και έλαβαν τις απαραίτητες προσφορές έλαβαν τη σωστή προσφορά », είπε.

Ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα θεσπιστούν νομικοί κανονισμοί σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων hafiz.

Πρωθυπουργός Σανέρ, Κύπρος για να βρει μια λύση στο πρόβλημα που 53 χρόνια της ομοσπονδίας συζήτησε και δεν μπορεί να επιτευχθεί συμπέρασμα, Κύπρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε σε ένα τραπέζι 53 ετών από τον τουρκικό λαό, ” ένα νέο μοντέλο μπορεί να καθιερωθεί σε δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη με τη Δημοκρατία για να θέσουμε στο τραπέζι από εμάς ότι είναι αναγκαιότητα, είναι πραγματικό », είπε.

Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, Η TGRT έκανε αξιολογήσεις για τρέχοντα ζητήματα απαντώντας σε ερωτήσεις στις ειδήσεις.

Ο πρωθυπουργός Σάνερ δήλωσε ότι η υπόθεση που κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν υπόθεση ελλείμματος σχετικά με το εάν η αρμόδια ένωση, της οποίας είναι μέλη τα μέλη της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων και ότι η Επιτροπή Θρησκευμάτων έχει την εξουσία να οργανώνει εκπαίδευση απομνημόνευσης και είπε «Αν και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κοσμικό, μπορούμε να πούμε ότι τα γεγονότα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο μετά από μια στρεβλωτική δήλωση του δικηγόρου που υπερασπίστηκε την υπόθεση», είπε.

“ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ισχυρισμός ότι οι αξιωματούχοι των συνδικάτων που κατέθεσαν την αγωγή έχουν αδικηθεί κατά τη διάρκεια των προαγωγών τους, διαπιστώθηκε ότι ήταν αληθής από το δικαστήριο και ότι αποφασίστηκε ότι πρέπει να εκδοθεί νομικός κανονισμός. Έρσαν Σανέρ“Εμείς, ως κυβέρνηση, ξεκινήσαμε την απαραίτητη εργασία για να φτιάξουμε αυτόν τον νομικό κανονισμό”, είπε.

“Κανένας στην TRNC ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ QUR’AN, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ”

Ο πρωθυπουργός Σάνερ επεσήμανε ότι δεν υπήρχε απόφαση από το δικαστήριο να αναφέρει ότι «τα μαθήματα Κορανίου είναι κλειστά στην ΤΔΒΚ» και δήλωσε ότι «αφορούσε την ακύρωση της αρχής για το άνοιγμα του μνημείου που δόθηκε στο Γραφείο Θρησκευμάτων. Επομένως, κανείς στην ΤΔΒΚ δεν έχει την πρόθεση να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου και δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν. Ως άτομο που δεσμεύεται από το Σύνταγμα, δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε ιδέα να κλείσουμε τα μαθήματα του Κορανίου, καθώς είναι συνταγματικό δικαίωμα και κοινωνική ανάγκη κάθε πολίτη να λαμβάνει θρησκευτική εκπαίδευση. “Το θέμα έχει μετακινηθεί σε αυτό το σημείο επειδή αντικατοπτρίζεται λίγο διαφορετικά.”

Πρωθυπουργός Έρσαν ΣανέρΑναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου ότι τονίστηκε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διοργάνωσης μνημείου εκτός του κράτους, η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων δεν είναι όργανο εκτός του κράτους, είναι ο μόνος κρατικός θεσμός που είναι υπεύθυνος για θρησκευτικούς τομείς και συνεχίζει να να συνεργαστεί με το αρμόδιο υπουργείο και άλλα όργανα, σημείωσε ότι θα το κάνει.

Αναφέροντας ότι το Σύνταγμα δηλώνει σαφώς ότι κανείς δεν θα στερηθεί της εκμάθησης και της άσκησης των αρχών της πίστης του, ο Πρωθυπουργός Σάνερ είπε ότι η απαγόρευση των μαθημάτων απομνημόνευσης είναι αμφισβητήσιμη με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο πρωθυπουργός Σάνερ δήλωσε ότι θα γίνουν νομικοί κανονισμοί για το πώς να γίνουν μαθήματα hafiz.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ επανέλαβε ότι δεν υπήρχε απόφαση σχετικά με το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου και είπε: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι μουσουλμανική χώρα, είναι αμφίβολο να κλείσουμε τα μαθήματα Κορανίου. Το θέμα της υπόθεσης ήταν μια υπόθεση που υποβλήθηκε σχετικά με το πώς πρέπει να γίνουν τα μαθήματα hafiz Στο τέλος αυτών των μαθημάτων, αυτά τα περιστατικά έλαβαν χώρα ως αποτέλεσμα αγωγής που υποβλήθηκε σχετικά με το αν αυτοί που πέρασαν τις εξετάσεις και έλαβαν τις απαραίτητες προσφορές έλαβαν τη σωστή προσφορά », είπε.

Σημειώνοντας ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μόλις εξαλειφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια των προωθήσεων, ο πρωθυπουργός Saner είπε ότι η αρμόδια ένωση ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ακυρώσει την εξουσία της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων να ανοίξει την πορεία των μνημείων και ότι θα αναδιατάξει την αρχή για να ανοίξει το μάθημα του μνημείου.

“Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ŞAVUŞOĞLU ΣΤΙΣ ΔΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ”

Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου της Τουρκίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ντέντια, θα ηγηθεί της σκληρής απάντησης στην επιθετική στάση σχετικά με το ζήτημα, είπε ότι οι Dendias θα κατευθυνθούν στην επιτόπια απάντηση που ο Cavusoglu καλωσόρισε ο Τουρκοκύπριος λαός.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το δικαίωμα του εγγυητή της με παρέμβαση στο νησί το 1974, την οποία παρείχε η λύση της Κύπρου, αλλά ο πιο σημαντικός λόγος που δεν μπορείτε να βρείτε μια πολιτική λύση μέχρι τώρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως ο μόνος δικαστής το νησί της Ρουμ , εξηγώντας ότι η Κύπρος λόγω της άρνησης να μοιραστεί κάτι με τους Τούρκους πρωθυπουργού Σάνερ περιέγραψε τη στάση του Ντέντια στη συνέντευξη τύπου ως διαφορετική εκδοχή της Ελλάδας και την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να προσπαθήσει να συμπιέσει την τουρκική πλευρά κλιμακώνοντας ορισμένα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός της Σανέρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου της Τουρκίας, σε απάντηση στον Ντέντια, θα επικεφαλής τονίσει αυτό το ακριβές σημείο και καλωσορίστηκε από τον τουρκοκύπριο λαό.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ, “με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαϊδεύει μια χώρα που είναι η πατρίδα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών για να εμπλέξει την πλήρη απάντησή μας στον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας”, είπε.

Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, Απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία αναφερόμενη στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Κύπρου και Λιβύης, Τουρκίας και Αιγύπτου επανεισάγει σε καλές σχέσεις, η αξιολόγηση της προόδου που θα πραγματοποιηθεί θα φτάσει σε διαφορετικά μεγέθη υπέρ της τουρκικής πλευράς.

“ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ SOVEREIGN EQUAL STATES θα βρίσκονται στον πίνακα στο GENEVA”

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος άγγιξε επίσης την ανεπίσημη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στο τέλος του μήνα για την Κύπρο. Έρσαν ΣανέρΔηλώνοντας ότι η διατριβή της ομοσπονδίας συζητείται εδώ και 53 χρόνια και ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με 6 κύριους τίτλους, είπε ότι δεν πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες σε αυτό το θέμα:

“Το νέο μοντέλο της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας μπορεί να καθιερωθεί με τη Δημοκρατία των δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών είναι μια ανάγκη να θέσουμε στο τραπέζι από εμάς, είναι πραγματικό. Ο Τουρκοκύπριος λαός δεν έχει χρόνο να περάσει άλλα 53 χρόνια στο τραπέζι. Στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, βλέπω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει προσδοκία για λύση όσον αφορά την ομοσπονδία. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ο Τουρκοκύπριος λαός έχει δείξει τη βούλησή τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη και τον Πρόεδρο Έρσιν ΤατάρΟ Πρόεδρος έχει εκλέξει “

.Source