Η TRNC θάφτηκε 14 ακόμη μάρτυρες μετά από 46 χρόνια

Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του Gürsel Benan, Προέδρου των Μαρτύρων Οικογενειών και της Ένωσης Βετεράνων με Αναπηρία.

Μπενάν, “Θυμόμαστε με βαθιά θλίψη τις βάναυσες επιθέσεις των σφαγών Muratağa-Atlılar-Sandallar, που προκάλεσαν αξέχαστες πληγές στην κοινωνική μας ενότητα πριν από 46 χρόνια, την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ εναντίον του 16χρονου μωρού μας στο 95χρονο και το οδυνηρό πρόσωπο του πολέμου.” είπε.

Επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα στη ζωή είναι έμφυτη και αναφαίρετη, ο Μπενάν σημείωσε ότι σε μια κατάσταση όπου το δικαίωμα στη ζωή καταστρέφεται, δεν μπορούν να αναφερθούν άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μπενάν, “Θα ήθελα να δηλώσω ότι αυτό που συνέβη πριν από 46 χρόνια στα χωριά Muratağa, Atlılar και Sandallar δεν ήταν η πρώτη σφαγή του ελληνο-ελληνικού δίδυμου, της τρομοκρατικής οργάνωσης EOKA με την αποστολή της Ένωσης, αλλά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού, θα είναι οι τελευταίες όσο η παρουσία τους στο νησί. το συμβάν δεν πρέπει να ξαναβιώνεται και αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να ξεχαστούν. ” είπε.

Στη συνέχεια, μετά την κηδεία προσελήφθη, λήφθηκε το κεφάλι των τάφων όπου θα θάφτηκαν οι μάρτυρες.

Αργότερα, η τελετή τελείωσε με την ταφή των μαρτύρων συνοδευόμενη από προσευχές.

.Source