Η TRNC θα λάβει εμβόλια COVID-19 από την Τουρκία

Οι Τουρκοκύπριοι ανυπομονούν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, καθώς οι αρχές σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη χορήγηση εμβολίων σύντομα.

Ο Μουσταφά Νάγκας, κάτοικος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάρει το εμβόλιο.

“Το εμβόλιο COVID-19 είναι πλέον απαραίτητο εμβόλιο, πρέπει να το χορηγήσουν. Σκεφτόμαστε επίσης να εμβολιαστούμε ως οικογένεια.”

Ο Nagas είπε ότι εμπιστεύεται το τρύπημα του coronavirus, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να φέρει τον κίνδυνο να πάρει τον ιό, μην εμβολιάσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Ένας άλλος κάτοικος της ΤΔΒΚ, Fettah Uzun είπε ότι θέλει επίσης να λάβει το εμβόλιο, όπως συνέστησε το Υπουργείο Υγείας.

Τόνισε ότι το COVID-19 ήταν ένα διεθνές ζήτημα και οι άνθρωποι πρέπει να εμπιστεύονται τους ειδικούς σε τέτοιες καταστάσεις. “Επομένως, σκέφτομαι να το λάβω (το εμβόλιο).”

Ο Uğur Avşar σκεφτόταν επίσης να εμβολιαστεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη βοήθεια των ηλικιωμένων και όχι με τη δική του.

“Πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για τη δημόσια υγεία. Τα εμβόλια θα φτάσουν από την Τουρκία. Θα λάβω ένα εμβόλιο επειδή η πατρίδα μας σκέφτεται και μας στέλνει το εμβόλιο. Τους εμπιστεύομαι”, δήλωσε ο Avşar.

Τη Δευτέρα, ο Τουρκοκύπριος υπουργός Υγείας Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα στείλει εμβόλια COVID-19 στην ΤΔΒΚ.

“Τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στην Τουρκία. Αφού φτάσουν εκεί, θα γίνουν εξετάσεις και έλεγχοι των εμβολίων και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Μερικά εμβόλια θα μας σταλούν. Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες 10 ημέρες”, πρόσθεσε.

Η πανδημία COVID-19 σκότωσε περισσότερες από 1,82 εκατομμύρια ζωές σε 191 χώρες και περιοχές από τότε που δημιουργήθηκε στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πάνω από 83,5 εκατομμύρια περιπτώσεις έχουν αναφερθεί παγκοσμίως, με περισσότερες από 47,1 εκατομμύρια ανακτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία παραμένουν οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την άποψη των περιπτώσεων.

.Source