Η TRNC σχεδιάζει την 1η Απριλίου 2021 να δεχτεί τουρίστες

Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Έρσαν Σανέρ είπε: «Συζητάμε τους εμβολιασμένους ανθρώπους να έρθουν στη χώρα από την 1η Απριλίου 2021».

LEFKOŞA- Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ersan Saner, Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Ταξιδιών (KITSAB) Ορχάν Τολούν και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, ανέφεραν: “Συζητάμε τους εμβολιασμένους ανθρώπους να έρθουν στη χώρα από την 1η Απριλίου 2021”.

Ο Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Κυπριακής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού στον ατμομηχανή της χώρας είναι επίσης πολύ σημαντικές στις σημερινές δύσκολες μέρες.

Δηλώνοντας ότι οι τουριστικές δραστηριότητες δεν μπορούσαν να κάνουν αρκετά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της διαδικασίας ιών, ο Saner είπε, “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον τουρισμό όσο μπορούμε στη διαδικασία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, υπό το φως των ευρημάτων σας αυτήν την περίοδο”.

kktc-basbakani-ersan-saner, .jpgΟ πρωθυπουργός Ersan Saner, “η Τουρκική Δημοκρατία θα κάνει πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας στον τουρισμό δεν θα παραβλεφθεί. Η πατρίδα τα προβλήματά μας, εκτός εάν ενεργήσουμε με την Τουρκική Δημοκρατία θα βρει πάντα λύσεις. “

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε ότι θα διευθύνει ό, τι μπορεί να γίνει στον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2021 με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργείων.

Σημειώνοντας ότι πραγματοποίησαν μια μελέτη για το πώς να ξαναρχίσουν την πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με πανεπιστημιακούς πρύτανες στη χώρα μας, ο Saner δήλωσε ότι σκοπεύουν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της μελέτης σε όλες τις χώρες από τα τέλη Ιανουαρίου.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Δηλώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα έρθουν στη χώρα από την 1η Απριλίου 2021, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την ανώτατη επιτροπή μεταδοτικών ασθενειών και είπε ότι θα συζητήσουν τις διαδικασίες άφιξης των τουριστών στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner είπε: «Μαζί σας, αισθανόμαστε και φέρουμε την ευθύνη της ανταγωνιστικής ποιότητας της ΤΔΒΚ στον τουρισμό και πώς να ανοίξουμε το δρόμο. Ελπίζω ότι το 2021 δεν θα είναι χαμένη χρονιά », είπε.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ να ΣΥΝΕΧΕΙ

Ο Ορχάν Τολούν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Κύπρου, μίλησε για τα προβλήματα του τουρισμού γενικά και των ταξιδιωτικών γραφείων ειδικότερα. Δηλώνοντας ότι τα τουριστικά πρακτορεία είναι ο μόνος κλειστός τομέας στη χώρα από τις 9 Μαρτίου 2020, ο Τολόν είπε ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι υψηλές λόγω της άφιξης 2 αεροπλάνων την ημέρα και ότι δεν μπορούν να πουλήσουν.

Σημειώνοντας ότι δεν είδαν αρκετή συμβολή στον εγχώριο τουρισμό, ο Τολόν υπενθύμισε ότι το κράτος παρείχε ασφάλιστρα με 1500 TL κρατική υποστήριξη, ασφάλιση και επενδύσεις σε κεφάλαια.

Ο Τολόν ζήτησε από την κυβέρνηση να προετοιμάσει ένα πακέτο βοήθειας για αυτούς έως τις 31 Ιουνίου 2021.

.Source