Η Volkswagen είναι η εκκαθάριση της εταιρείας στην Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) εκκαθαρίζεται η επένδυσή της στην Τουρκία. Αναφέρθηκε ότι το “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”, το οποίο ιδρύθηκε από τη Volkswagen στη Μανίσα τον Οκτώβριο του 2019, τέθηκε σε εκκαθάριση στις 17 Δεκεμβρίου και η σχετική απόφαση καταχωρίστηκε από το Γραφείο Εμπορίου.

Η VW ίδρυσε μια εταιρεία με τίτλο “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” με κεφάλαιο 943 εκατομμύρια 500 χιλιάδες TL στη Μανίσα στις 2 Οκτωβρίου, πέρυσι, η εταιρεία εγγράφηκε στο μητρώο συναλλαγών και θεωρήθηκε ως το πρώτο βήμα για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο.

Η VW σταμάτησε τις πρωτοβουλίες σχετικά με το εργοστάσιο που σχεδίαζε να ιδρύσει κοντά στη Μανίσα τον Ιούλιο, επικαλούμενη την επιδημία του κοροναϊού. Στη δήλωση της έδρας της εταιρείας στην πόλη του Βόλφσμπουργκ, αναφέρεται ότι «η πτώση της ζήτησης αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της κρίσης της κορώνας» ήταν το υπόβαθρο της απόφασης. Στη δήλωση, τονίστηκε ότι το έργο είχε ανασταλεί για λίγο και τώρα αποφασίστηκε να ακυρωθεί πλήρως το έργο. Η VW αναμένεται να αποφασίσει το 2019/2020 εάν θα συνεχίσει το έργο.

Το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μανίσα ανακοινώνει την απόφαση σχηματισμού της Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στη βορειοανατολική Συρία Η ειρηνευτική επιχείρηση της άνοιξης αναβλήθηκε λόγω αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το γερμανικό κοινό.

Το εργοστάσιο, το οποίο σχεδιάζεται να ιδρυθεί στη Μανίσα με επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αναμενόταν να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 300 χιλιάδων οχημάτων και να δημιουργήσει απασχόληση για περίπου τέσσερις χιλιάδες άτομα.

.Source