Η Wall St έφτασε στο χαμηλότερο άνοιγμα καθώς η εστίαση στρέφεται στα τεχνολογικά κέρδη

Η μπροστινή πρόσοψη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) εμφανίζεται στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 16 Φεβρουαρίου 2021. REUTERS / Brendan McDermid

Το Futures σημείωσε χαμηλότερο άνοιγμα για τους κύριους δείκτες της Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα της Netflix και άλλων μεγάλων εταιρειών που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτή την εβδομάδα για να διατηρήσουν το θετικό ξεκίνημα της περιόδου κερδών.

Ο πάροχος υπηρεσιών ροής Netflix (NFLX.O), ο οποίος άνθησε κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του περασμένου έτους, θα είναι ο πρώτος μεταξύ της λεγόμενης ομάδας FAANG που θα αναφέρει τριμηνιαίους αριθμούς. Οι μετοχές της υποχώρησαν περίπου 0,3% στις συναλλαγές πριν από την αγορά, μπροστά από τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών.

Η International Business Machines Corp (IBM.N) σημείωσε άνοδο 2,7% καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τριμηνιαίων πωλήσεων σε περισσότερα από δύο χρόνια, ενισχύοντας τα στοιχήματά της στην επιχείρηση υπολογιστικού νέφους υψηλού περιθωρίου.

Η Chipmaker Intel Corp (INTC.O) πρόκειται να αναφέρει αποτελέσματα την Πέμπτη.

“Παίρνουμε μια μικρή αδυναμία … παρόλο που τα κέρδη και τα οικονομικά δεδομένα είναι καλά”, δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερος στρατηγικός της αγοράς στην LPL Financial στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

“Οι βασικές αρχές είναι εξαιρετικά δυνατές και δεν θα ήταν υπερβολικά ανησυχητικό μετά το ράλι που έχουμε δει τους τελευταίους 13 μήνες για την αγορά να αναπνέει λίγο περισσότερο ενόψει των ισχυρών κερδών.”

Μετά τα κέρδη blockbuster από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές αναμένουν ότι το κέρδος του πρώτου τριμήνου για τις συνολικές εταιρείες S&P 500 θα αυξηθεί κατά 30,9% από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Η απόσυρση των αποδόσεων ομολόγων με μεγαλύτερη ημερομηνία από τα υψηλότερα 14 μηνών έχει μειώσει τις ανησυχίες για υψηλότερο κόστος δανεισμού, αναβιώνοντας τη ζήτηση για πολύτιμα αποθέματα τεχνολογίας.

Επίσης, μια σειρά ισχυρών οικονομικών δεδομένων και οι προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη στα εταιρικά κέρδη βοήθησαν το S&P 500 και το Dow να πετύχουν ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Στις 08:32 π.μ. ET, το Dow E-minis σημείωσε πτώση 154 μονάδες ή 0,45%, το S&P 500 E-minis μειώθηκε κατά 18 βαθμούς, ή 0,43% και το Nasdaq 100 E-minis μειώθηκαν 48,75 μονάδες ή 0,35%.

Οι εταιρείες καπνού, συμπεριλαμβανομένων των Altria Group (MO.N) και Philip Morris (PM.N), μειώθηκαν κατά 4,2% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει έναν κανόνα που θα περιορίζει τη νικοτίνη ή θα απαγορεύει τη μενθόλη στα τσιγάρα.

Η Abbott Laboratories (ABT.N) υποχώρησε κατά 3%, παρά το τριπλάσιο άλμα στα τριμηνιαία κέρδη. Διαβάστε περισσότερα

Η Nike Inc (NKE.N) υποχώρησε περίπου 1,6% αφού η Citigroup μείωσε τη βαθμολογία της στις μετοχές της εταιρείας σε “ουδέτερη” από την “αγορά”.

Τα πρότυπα μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης του Thomson Reuters.

.Source