Η Wizz Air Abu Dhabi είναι έτοιμη για την πρώτη της απογείωση – Kiwi.com

Το πρώτο αεροπλάνο θα πετάξει από το Αμπού Ντάμπι στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου

Παρά την συνεχιζόμενη πανδημία, η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air έχει σχέδια επέκτασης – η μονάδα της στο Αμπού Ντάμπι έχει προγραμματιστεί για αρχική απογείωση στα μέσα Ιανουαρίου 2021.

Μετά από αρκετές αναβολές, η Wizz Air Abu Dhabi – η νεότερη αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – επιβεβαίωσε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της μονάδας έως τις 15 Ιανουαρίου. Η εναρκτήρια πτήση της θα απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στις 12:30 το απόγευμα και θα προσγειωθεί σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα.

Η αεροπορική εταιρεία θα εξετάσει το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μεταξύ του ανταγωνισμού στην περιοχή, καθώς ο στόλος της περιλαμβάνει το νέο Airbus A321neos, το καθένα με έως και 239 θέσεις ιδανικό για μικρότερα ταξίδια.

Το δίκτυο της μονάδας θα περιλαμβάνει την Αλεξάνδρεια, την Kutaisi, τη Λάρνακα, την Οδησσό και το Ερεβάν

Η σύνδεση Αμπού Ντάμπι – Αθήνα θα ακολουθηθεί από μια νέα διαδρομή από το Αμπού Ντάμπι προς τη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας στις 4 Φεβρουαρίου. Επί του παρόντος, η Wizz Air περιορίζει τη νεότερη προσφορά πτήσεων σε χώρες που βρίσκονται στη λίστα χωρίς καραντίνα του Αμπού Ντάμπι, η οποία είναι η Ελλάδα και η Γροιλανδία.

Καθώς άλλα μέρη αναμένεται να ενταχθούν στη λίστα των πράσινων χωρών τους επόμενους μήνες, η Wizz Air σκοπεύει να επεκτείνει το δίκτυό της στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, στο Kutaisi στη Γεωργία, στη Λάρνακα στην Κύπρο, στην Οδησσό στην Ουκρανία, στην πρωτεύουσα του Ερεβάν στην Αρμενία και οι υπολοιποι.

«Η αναμονή τελείωσε σχεδόν για τους οπαδούς του Αμπού Ντάμπι της αεροπορικής εταιρείας εξαιρετικά χαμηλών ναύλων. Το δίκτυό μας από το Αμπού Ντάμπι θα επεκταθεί γρήγορα καθώς οι προορισμοί στο προγραμματισμένο δίκτυό μας προστίθενται στη λίστα «πράσινες χώρες» », δήλωσε ο Kees Van Schaick, Διευθύνων Σύμβουλος της Wizz Air Abu Dhabi.

«Χάρη στην υποστήριξη της κυβέρνησης και των τοπικών συνεργατών μας στο Αμπού Ντάμπι, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Έχουμε τα αεροσκάφη, έχουμε το πλήρωμα, έχουμε τους συνεργάτες και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε. Ανυπομονούμε να χτίσουμε ένα νέο ταξιδιωτικό τμήμα σε αυτήν τη σημαντική αγορά. “

Η νέα μονάδα του Αμπού Ντάμπι ανοίγει τις αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και τις συνδέει με το υπάρχον ευρωπαϊκό δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας. Η Wizz Air ελπίζει να συνεχίσει την επέκταση και να προετοιμαστεί για τη μελλοντική ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Επιβεβαιωμένες διαδρομές Μέρες Ημερομηνία έναρξης
Αμπού Ντάμπι – Αθήνα Δευτέρα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
Αμπού Ντάμπι – Θεσσαλονίκη Πέμπτη, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2021

Για περισσότερα άρθρα σχετικά με ταξίδια, επισκεφθείτε το Kiwi.com Stories.

Source