Η Wizz Air Abu Dhabi επιβεβαιώνει την Αθήνα για την πρώτη πτήση | Νέα

Η νέα μονάδα της Wizz Air στο Αμπού Ντάμπι θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση στις 15 Ιανουαρίου, προς την πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, μέρος ενός αρχικού δικτύου προορισμών στις περιοχές της Μεσογείου και του Καυκάσου.

Οι υπηρεσίες προς μια άλλη ελληνική πόλη, τη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου, τις οποίες θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες με πτήσεις προς την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, το Κουταίσι στη Γεωργία, τη Λάρνακα στην Κύπρο, την Οδησσό στην Ουκρανία και την πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν.

Wizz Abu Dhabi ουρά

Η Wizz Air Abu Dhabi είναι κοινοπραξία μεταξύ της κρατικής εταιρείας ADQ του Abu Dhabi ADQ και της Wizz που εδρεύει στην Ουγγαρία.

Ο Kees Van Schaick, διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air Abu Dhabi, το περιγράφει ως πρωτοπόρο ενός «νέου μοντέλου αεροπορικών ταξιδιών» για την πρωτεύουσα των ΗΑΕ και υπογραμμίζει σχέδια επέκτασης από τη βάση της στη Μέση Ανατολή: «Έχουμε το αεροσκάφος, έχουμε το πλήρωμα , έχουμε τους συνεργάτες και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε. Ανυπομονούμε να χτίσουμε ένα νέο ταξιδιωτικό τμήμα σε αυτήν τη σημαντική αγορά. “

Η Wizz Air Abu Dhabi σκοπεύει να εκμεταλλευτεί έναν στόλο με όλα τα αεροσκάφη της Airbus. Τα δεδομένα Cirium δείχνουν ότι ο αερομεταφορέας έχει ένα τρίο A321neos και ένα άλλο στην παραγγελία.

Η αεροπορική εταιρεία έχει ορίσει αρκετές ημερομηνίες-στόχους για την έναρξη των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του 2020, αλλά τα σχέδια τέθηκαν σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Ο διευθύνων σύμβουλος της Wizz, Jozsef Varadi, δήλωσε ότι η μονάδα της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε μια μέρα να λειτουργήσει έως και 100 αεροσκάφη από τη θέση της μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

«Στέκεσαι στο Αμπού Ντάμπι… και σε ακτίνα επτά ωρών έχεις 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Βαράδι τον Ιούλιο. “Αυτό σου δίνει τεράστιες ευκαιρίες για εκμετάλλευση στο μέλλον.”

Source