Η Wizz Air Abu Dhabi θα ξεκινήσει την υπηρεσία στην Αθήνα

Η Wizz Air Abu Dhabi θα ξεκινήσει τις πρώτες της πτήσεις στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Wizz Air και της Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ) που εδρεύει στη Βουδαπέστη και θα ιδρύσει από κοινού μια εταιρεία έκπτωσης στην πρωτεύουσα της. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν οι εταίροι την Τετάρτη. Ο αερομεταφορέας της οικογένειας Airbus A320 πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει επίσης πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Θεσσαλονίκης, στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο των λεγόμενων «πράσινων» χωρών του Αμπού Ντάμπι στις οποίες επιτρέπει το ταξίδι λόγω των σχετικά ευνοϊκών επιδημιολογικών καταστάσεων τους, που σχετίζονται ειδικά με το Covid-19.

Η Wizz Air ανακοίνωσε αρχικά ένα δίκτυο δρομολογίων συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάνδρειας, της Αιγύπτου. Kutaisi, Γεωργία; Λάρνακα, Κύπρος; Οδησσός, Ουκρανία; και Ερεβάν, Αρμενία. Η αεροπορική εταιρεία λέει τώρα ότι θα ξεκινήσει πτήσεις προς αυτούς τους προορισμούς καθώς κάθε μέλος εντάσσεται στη λίστα πράσινων χωρών, ακολουθούμενη από άλλες πόλεις καθώς η αεροπορική εταιρεία προσθέτει στον τριών ισχυρό στόλο της A321neo τους επόμενους μήνες.

«Το δίκτυό μας από το Αμπού Ντάμπι θα επεκταθεί γρήγορα καθώς οι προορισμοί στο προγραμματισμένο δίκτυό μας προστίθενται στη λίστα πράσινων χωρών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air Abu Dhabi, Kees Van Schaick. «Χάρη στην υποστήριξη της κυβέρνησης και των τοπικών συνεργατών μας στο Αμπού Ντάμπι, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Έχουμε το αεροσκάφος, έχουμε το πλήρωμα, έχουμε τους συνεργάτες και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε. Ανυπομονούμε να χτίσουμε ένα νέο ταξιδιωτικό τμήμα σε αυτήν τη σημαντική αγορά. “

Η Wizz Air Abu Dhabi είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την υπηρεσία την 1η Οκτωβρίου, περίπου τρεις εβδομάδες αφότου οργάνωσε τον εορτασμό της άφιξης του πρώτου του A321neo, αλλά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Covid στους επιθυμητούς προορισμούς του ανάγκασαν καθυστέρηση.

Η ανακοίνωση του περασμένου Δεκεμβρίου για την κοινοπραξία μεταξύ της Wizz Air και της ADQ ήρθε μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Air Arabia της Air Arabia, ότι θα ξεκινήσει το πρώτο LCC του Αμπού Ντάμπι στο πλαίσιο συνεργασίας με την Etihad Airways. Αυτός ο αερομεταφορέας, η Air Arabia Abu Dhabi, ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του στις 14 Ιουλίου, συνδέοντας το Abu Dhabi International με το διεθνές αεροδρόμιο Alexandria Borg El Arab της Αιγύπτου και το Sohag.

Η άφιξη της Wizz Air Abu Dhabi και της Air Arabia Abu Dhabi πιθανότατα θα προκαλέσει την ηγετική θέση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι στη χώρα. Σε αντίθεση με το Dubai International, το οποίο λειτουργεί με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα, το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι διαθέτει ελεύθερο χώρο, καθώς οι αρχές βασίζουν τα αναπτυξιακά της σχέδια στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Etihad. Αυτή η αεροπορική εταιρεία, ωστόσο, το 2017 ξεκίνησε μια διαδικασία μείωσης του μεγέθους μετά τη συσσώρευση μεγάλων ζημιών λόγω μιας αποτυχημένης στρατηγικής ανόργανης ανάπτυξης μέσω επενδύσεων μεριδίων μειοψηφίας σε παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, πολλές από τις οποίες χρεοκόπησαν.

.Source