Θάφτηκαν οι χαμένοι μάρτυρες

7 κορίτσια και 7 αγόρια… ο νεότερος είναι 4 μηνών, συνολικά 14 μάρτυρες…

Εύα Σολομών 12; Aliye Süleyman 10; Halil Bayram 11; Eren Bayram 12; Μουσταφά Μπαϊράμ 3; Ayşe Bayram 9; Η Zehra Bayram είναι 6 μηνών. Huseyin Arif 11; Yüksel Arif 9; Η Hayriye Arif είναι 4 μηνών. Göksel Arif 10; Sevgi Hasan 10; Αγς Χασάν 17; Αγία Ιδέα 11

” 14 αγνοούμενοι μάρτυρες, 7 κορίτσια και 7 αγόρια, που μαρτύρησαν από την αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ στις 14 Αυγούστου 1974 στο χωριό Muratağa και Sandallar, και των οποίων η αναγνώριση ολοκληρώθηκε ως αποτέλεσμα των ανασκαφών, θάφτηκαν στο νεκροταφείο Murarağa Sandallar με στρατιωτική τελετή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ersin Tatar, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Teberrüken Uluçay, ο Πρωθυπουργός Ersan Saner, ο Διοικητής των Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Στρατηγός Sezai Öztürk, ο Διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας Στρατηγός Zorlu Topaloğlu, οι υπουργοί, οι βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι και οικογένειες μαρτύρων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρτύρων για τις Οικογένειες και τους Βετεράνους με Αναπηρία Gürsel Benan είπε ότι θυμήθηκαν τους πόνους που βίωσαν πριν από 46 χρόνια και είχαν εξαιρετική θέση στην κοινωνική μνήμη. Δηλώνοντας ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα ξεχαστούν ποτέ, ο Μπενάν τόνισε τη σημασία του να γνωρίζουμε καλά την αξία της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.

. Μπενάν, “Η ιστορία της ανθρωπότητας ξεχάσαμε αυτό το τελευταίο γεγονός ως ντροπή και δεν θα ξεχάσουμε, λέγοντας,” Η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός έφεραν ειρήνη στην Κύπρο, υπογράμμισαν ότι είναι επίσης η εγγύηση που εγγυάται την ειρήνη. Στο τέλος της ομιλίας του, ο Μπενάν ευχαρίστησε την επιτροπή αγνοουμένων για την αφοσίωσή τους στην επιτροπή αγνοουμένων. Μετά την ομιλία, έγιναν οι κηδικές προσευχές των μαρτύρων.

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Talip Atalay, ηγήθηκε της κηδείας. Αφού οι μάρτυρες πήραν τις θέσεις τους στον τάφο, πραγματοποιήθηκε μια στιγμή σιωπής και μια επίδειξη σεβασμού. Η ταφή έγινε μετά την παράδοση των τουρκικών σημαιών και φωτογραφιών των μαρτύρων στους συγγενείς των μαρτύρων.

.Source