Θέλει ο αδερφός του να θεωρείται «μάρτυρας»


Okan ÇALIŞKAN / TARSUS (Mersin), (DHA) Η επίσημη έκθεση που αναφέρει ότι ο στρατιώτης του πεζικού Ahmet Bülbül, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε βετεράνος στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο λόγω ασθένειας στην εκπαίδευση και του οποίου η οικογένεια έλαβε σύνταξη μαρτύρου, σοκαρίστηκε από τους αδελφούς του.
Ο Ahmet Bülbül, ο οποίος ζει στην περιοχή Tarsus του Mersin, πήγε στο 230ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λευκωσία, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση προσλήψεων στο Aydın Söke, αφού η στρατιωτική του θητεία συνέπεσε με την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974. Ο Nightingale τραυματίστηκε κατά την πρώτη προσγείωση και έγινε βετεράνος. Αφού ανέκαμψε, συμμετείχε επίσης στη δεύτερη επιχείρηση. Ο Bülbül, ο οποίος είχε ενοχληθεί κατά τη διάρκεια της πλήρως εξοπλισμένης λειτουργίας μετά το τέλος της επιχείρησης και της κυριαρχίας στην περιοχή, πέθανε στο νοσοκομείο όπου τον μεταφέρθηκαν στις 9 Ιουνίου 1975 και το σώμα του θάφτηκε στο Νεκροταφείο Λευκωσίας Ortaköy. Ενώ οι πικρές ειδήσεις πνίγουν την οικογένεια του Bülbül, στη μητέρα Durdu Bülbül δόθηκε «μισθός ορφανών μαρτύρων» τον Σεπτέμβριο του 1975 και το «Bonh yenhisar Behiye», γνωστό ως ειδικό μπόνους καπνού, δόθηκε σε χήρες και ορφανά. Όταν η Anne Durdu Bülbül πέθανε το Νοέμβριο του 2004, μειώθηκε ο μισθός της.
ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Οι αδελφοί του Bülbül, Hanifi (56) και ο Fikret Bülbül (63) έγραψαν μια αναφορά στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων το 2017 για να επωφεληθούν από το δωρεάν πρόγραμμα στέγασης που προσέφερε ο Δήμος Tarsus στους συγγενείς των μαρτύρων και ζήτησαν ένα «Πιστοποιητικό Μαρτύρου». Στην απάντηση της αναφοράς που εστάλη στην οικογένεια μέσω της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Tarsus, δηλώθηκε ότι «ο Ahmet Bülbül δεν ήταν μάρτυρας, αλλά πέθανε μετά από ένα πλήρως εξοπλισμένο τρέξιμο 5 χιλιομέτρων».
«ΕΧΕΙ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΚΝΙΚΗ;»
Ο Hanifi Bülbül, ένας από τους αδελφούς του Ahmet Bülbül, ο οποίος προσπαθεί να αποδείξει ότι τα αδέρφια του έχουν υποστεί μαρτύριο για 3 χρόνια, εξήγησε τη διαδικασία:
«Ο αδελφός μου δεν μετρήθηκε σήμερα ως μάρτυρας. Ωστόσο, γνωρίζαμε ότι η μητέρα μου έλαβε σύνταξη μαρτύρου τον Σεπτέμβριο του 1975 λόγω του αδελφού μου Αχμέτ Μπουλμπούλ, ο οποίος μαρτύρησε στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974. Η μητέρα μου, η οποία πληρώθηκε μέχρι τον 11ο μήνα του 2004, ημερομηνία του θανάτου της, δεν έλαβε πιστοποιητικό μαρτυρίου. Γνωρίζαμε πάντα ότι ο αδερφός μας μαρτύρησε και νομίζαμε ότι η μητέρα μου έλαβε μισθό μάρτυρας. Αλλά όταν θέλαμε να επωφεληθούμε από τα δικαιώματα που παραχώρησε το κράτος στους συγγενείς βετεράνων και μαρτύρων, μάθαμε ότι ο αδελφός μας δεν ήταν μάρτυρας στο τέλος της αίτησής μας στα σχετικά ιδρύματα. Διεξήχθη κανονική διαδικασία θανάτου. Γιατί ο αδερφός μου δεν θεωρείται μάρτυρας; Συμμετείχε στον πόλεμο στην πρώτη προσγείωση, τραυματίστηκε στην πρώτη προσγείωση και συμμετείχε στη δεύτερη προσγείωση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ
Ο Fikret Bülbül, ο οποίος δήλωσε ότι ο αδελφός του παραδόθηκε στη μονάδα προσλήψεων στην περιοχή Söke του Aydın το 1974, “ήρθε στην Άγκυρα Çubuk για διανομή μετά από 4 μήνες. Αφού έμεινε στο Çubuk για 20 ημέρες, πήγε στην ειρηνευτική επιχείρηση του 1974. Συμμετείχε και στις δύο επιχειρήσεις. ήταν βετεράνος. Πέθανε στις 9 Ιουνίου 1975. Το έγγραφο δεν μπόρεσε να πάρει το νεκροταφείο, αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορεί να “εκφράσει τον γενικό της Τουρκίας-Μερσίν / Τάρους Arrow kulALIŞKAN
2021-01-02 10:05:16

Όλες οι ειδήσεις της Mersin που δημοσιεύονται από την Anadolu Agency, DHA και İHA περιλαμβάνονται σε αυτήν την ενότητα καθώς προέρχονται αυτόματα από τα κανάλια του πρακτορείου χωρίς καμία συντακτική παρέμβαση εκδοτών του Haberturk.com. Ο νόμιμος αποδέκτης όλων των ειδήσεων στον τομέα της Mersin News είναι οι εταιρείες που έχουν περάσει τις ειδήσεις.

Source