Θέλετε να μάθετε για τις επενδύσεις ως σκοπό του 2021; Αυτό το κείμενο είναι για εσάς – Τελευταίες ειδήσεις, Έκτακτα νέα, Κορυφαίοι τίτλοι ειδήσεων

Μετά από ένα από τα χρόνια της μεγαλύτερης αστάθειας για τις αγορές και με την άφιξη αυτής της περιόδου, η επανεξέταση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων γίνεται αναγκαιότητα για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει ή για εκείνους που για πρώτη φορά μπαίνουν σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

Η αξιολόγηση ή επανεκτίμηση του προφίλ του επενδυτή σας είναι περιεκτική για εκείνους που είναι πιο έμπειροι, που θέλουν να αναλάβουν μεγαλύτερους ή λιγότερους κινδύνους, και για εκείνους που μόλις εισέρχονται στον τομέα και για πρώτη φορά πρόκειται να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο ή επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Pixabay

Υπό αυτήν την έννοια, οι ερωτήσεις είναι σημαντικές: Πόσο κίνδυνο είμαι διατεθειμένος να αναλάβω ή να δω παραλλαγές στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό μου; Τι στόχους έχω για αυτούς τους πόρους και περίπου πότε θα ήθελα να υλοποιηθούν;

Πρέπει επίσης να καθορίσετε τους στόχους ή τους στόχους σε διαφορετικές προθεσμίες, να ακολουθήσετε ένα σχέδιο ή να επωφεληθείτε από ευκαιρίες και να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες.

Δεν είναι το ίδιο να επενδύουμε για τη δημιουργία πόρων για μια βραχυπρόθεσμη ανάγκη, όπως η αγορά αυτοκινήτου ή ρολογιού ή μακροπρόθεσμα με την πληρωμή για το κολέγιο.

Μόλις αυτά τα δύο σημεία είναι σαφή, η σύσταση είναι να διαφοροποιήσετε τους διαθέσιμους πόρους έτσι ώστε να εκτίθενται σε διαφορετικές παραλλαγές. Ταξινόμηση πόρων σαν εξισορρόπηση

Σίγουρα έχετε ακούσει το ρητό ότι «δεν χρειάζεται να βάλετε όλα τα αυγά σας στο ίδιο καλάθι» για να αναφερθείτε στην αναζήτηση διαφορετικών ευκαιριών.

Pixabay

Η διαφοροποίηση είναι ακριβώς αυτή, μια τεχνική κατανομής πόρων σε διαφορετικά και ποικίλα περιουσιακά στοιχεία για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάστε διαφορετικά επενδυτικά μέσα, ανοίγματα σε βιομηχανίες ή γεωγραφικές περιοχές.

Για παράδειγμα: εάν είχατε επενδύσει μόνο στο Twitter στις αρχές του έτους, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα είχατε αναπηρία 26% του ποσού που επενδύσατε. Ωστόσο, εάν το κάνατε σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, με έκθεση στο Nasdaq, η πτώση θα ήταν περίπου 10 τοις εκατό. Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο το χαρτοφυλάκιο όσο και τα μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία ανακτήθηκαν μέχρι την τρέχουσα ημερομηνία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαφοροποίησης έναντι της μη διαφοροποίησης.

Μια πολύ κοινή ερώτηση, και μία από τις πιο δύσκολες απαντήσεις, είναι: πόσα πρέπει να διαθέσω σε κάθε στοιχείο; Αν και υπάρχουν θεωρίες για την κατασκευή αποτελεσματικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, τα οφέλη της τεχνολογίας διευκόλυναν αυτό το έργο.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών συναλλαγών, όπως το Etoro, διευκολύνουν αυτές τις εργασίες. Για παράδειγμα, μέσω αντιγράφων χαρτοφυλακίων, τα οποία σας επιτρέπουν να επενδύσετε στο χαρτοφυλάκιο πιο εξειδικευμένων επενδυτών, χαρτοφυλάκια που έχουν ήδη διαφοροποιηθεί και ανάλογα με τον κίνδυνο που θέλετε να αναλάβετε.

Μέσω μιας κατάταξης αστεριών που κυμαίνεται από 1 έως 5, όπου κάποιος είναι συντηρητικός και 5 είναι επιθετικός, η πλατφόρμα βοηθά στην ταξινόμηση της αναλογίας κινδύνου-απόδοσης που θέλετε να υποθέσετε.

Ο Javier Molina Jordá, εκπρόσωπος του eToro στην Ισπανία, εντόπισε μια προοπτική για το επόμενο έτος, στο οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ζήτημα της πανδημίας δεν έχει επιλυθεί πλήρως.

«Έχουμε την κρίση υγείας και μερικούς περιορισμούς, αλλά δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ένα τρίτο ή τέταρτο κύμα, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και πότε θα φτάσει».

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, η Molina επεσήμανε ότι από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής γνωρίζουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα βρίσκονται στην επεκτατική πλευρά, η οποία ενθαρρύνει τις μετοχές, αλλά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. εταιρείες να επενδύσουν.

«Πρέπει να έχετε πολλά σενάρια και σε αυτά η ικανότητα των συστημάτων υγείας των χωρών είναι το κλειδί σε περίπτωση νέων κυμάτων μετάδοσης, η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δεν θα είναι τακτική ή σταθερή, αλλά θα μαστίζεται από διαφορετικές παύσεις». .

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σενάριο πιο χαλαρών νομισματικών πολιτικών, είμαστε σαφείς ότι οι μετοχές θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα από το σταθερό εισόδημα, αλλά θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει η ανάπτυξη, τη σταδιακή αύξηση των κυκλικών και μεσαίων κεφαλαίων εταιρειών που παρουσιάζουν ελκυστικές αποτιμήσεις».

Η Molina επεσήμανε ότι αν και το ζήτημα της μεταβλητότητας παραμένει ήρεμο και η εμπιστοσύνη στην αγορά είναι πολύ υψηλή, εάν οι προσδοκίες δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα, θα υπάρξουν αποκλίσεις που προκαλούν σοκ μεταβλητότητας.

Για να θέσουμε κάποιους αριθμούς προσδοκιών στο τραπέζι, για το τι προβάλλουν για την αγορά, την τριμηνιαία έρευνα των χρηματιστηριακών δεικτών της Ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των διαχειριστών χαρτοφυλακίου, δείχνει ότι αναμένουν ότι το ράλι των μετοχών θα συνεχιστεί για 6 ακόμη μήνες, με μέσες αποδόσεις στις κεφαλαιαγορές περίπου 8,3% στα τέλη του 2021.

Οι προσδοκίες για υψηλότερη κερδοφορία διατηρούνται από χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία. Στη μέση, αλλά εξίσου θετικό, είναι αυτό που αναμένεται για το Dow Jones και το S & P500. Αντιθέτως, η Ιαπωνία θα μπορούσε να είναι ο δείκτης που παρουσιάζει τις λιγότερες ευκαιρίες με απόδοση που δεν θα ξεπερνούσε το 2,6 τοις εκατό.

eToro είναι ρυθμιζόμενη οντότητα, στην Ευρώπη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την FCA. Ομοίως, είναι εγγεγραμμένο στο CNMV στην ενότητα Εταιρείες Επενδυτικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε Δωρεάν Υπηρεσία. Έχει επίσης τον αυστραλιανό κανονισμό ASIC.

Το CopyPortfolios ™ είναι μια υπηρεσία διαχείρισης επενδύσεων που παρέχεται από την eToro Europe Ltd., η οποία εξουσιοδοτείται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει. Το CopyPortfolios ™ είναι ένα προϊόν διαχείρισης χαρτοφυλακίου. Το CopyPortfolios ™ δεν πρέπει να θεωρείται επενδυτικό ταμείο στο χρηματιστήριο, ούτε ως hedge fund.

Αυτό το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για σκοπούς ενημέρωσης και προσέγγισης και δεν πρέπει να θεωρείται επενδυτική συμβουλή ή πρόταση. Η προηγούμενη απόδοση δεν αποτελεί ένδειξη μελλοντικής απόδοσης.

Source