«Θέλουμε ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα να παραδοθεί σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Σε γραπτή δήλωση της Τουρκικής Ένωσης Δασκάλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (KTOEÖS), Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι η έλλειψη πλατφόρμας ψηφιακής εκπαίδευσης στη χώρα όταν αντιμετώπιζε την επιδημία ήταν μια σημαντική ανεπάρκεια στην εκπαίδευση και σημειώθηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 χάθηκε λόγω αυτής της ανεπάρκειας.

“ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ MOODLE;”

Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους δασκάλους να συνεχίσουν τις δραστηριότητες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης “Moodle” και είπε: “Ο Zümreler δημιούργησε ένα κεντρικό πρόγραμμα σπουδών συνεργαζόμενο με επιθεωρητές για μήνες και μεταφέρθηκε το κεντρικό περιεχόμενο των μαθημάτων στο σύστημα Moodle σε πολλά επίπεδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σχολικές διοικήσεις και οι καθηγητές πληροφορικής εξασφάλισαν ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εγγράφηκαν στο σύστημα με μεγάλη αφοσίωση. Σε πολλά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί της πληροφορικής εκπαίδευσαν εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους σχετικά με τη χρήση του συστήματος Moodle. Πάντα υπερασπίζαμε την ανάγκη ύπαρξης «Μονάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» στο Υπουργείο Παιδείας και δημιουργία προϋπολογισμού, ώστε όλες αυτές οι αφοσιωμένες προσπάθειες να μπορούν να είναι μόνιμες και να αναπτυχθούν περαιτέρω, και είμαστε ένα στοιχείο πίεσης σε αυτό το ζήτημα.

Ισχυριζόμενος ότι το Υπουργείο Παιδείας προτιμά να επιβραδύνει παρά να επιταχύνει το έργο της ψηφιακής πλατφόρμας που βασίζεται στο Moodle, η Ένωση είπε: «Το Υπουργείο Παιδείας έχει πληρώσει 9 εκατομμύρια TL στην EBA, ένα σύστημα που στοχεύει στην αντικατάσταση του Moodle από παραμερίζοντας όλες τις προσπάθειες και υπογράφοντας συμβόλαιο, δεσμεύτηκε να πληρώνει ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο. Με αυτό το ποσό που πρέπει να πληρωθεί, η πλατφόρμα που ανήκε στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία ξεκίνησε πριν από μήνες, ολοκληρώθηκε και η έλλειψη tablet σε όλους τους μαθητές θα μπορούσε να εξαλειφθεί.

Θα σπαταληθούν τα εκατομμύρια των λιρών που καταβάλλονται εάν υπάρχει διαφωνία με την εταιρεία μετά από τρία χρόνια ή θα πρέπει να αποδεχτούμε ό, τι η εταιρεία μας έχει μπροστά μας επειδή είμαστε πλήρως συνδεδεμένοι με την ΕΑΤ μετά από τρία χρόνια; Αυτές οι δυνατότητες πρέπει να ληφθούν υπόψη και αυτό το λάθος πρέπει να αντιστραφεί όταν ο δρόμος είναι κοντά. Γιατί αποφεύγεται η δημιουργία μονάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας; Γιατί εισάγεται ένα νέο σύστημα αντί να ενισχύεται το σύστημα Moodle, το οποίο έχει φθάσει στο παρόν σημείο με τους δικούς μας δασκάλους, διαχειριστές, επόπτες και προσωπικό πληροφορικής; ” έδωσε τις δηλώσεις του.

Στη δήλωσή του, «Θέλουμε να είμαστε ιδιοκτήτης σπιτιού. Δεν θέλουμε να είμαστε μισθωτές για μια ακριβή βίλα για 3 χρόνια », τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα για να παραδοθούν σε μια ιδιωτική εταιρεία και να παραγκωνιστούν στην εκπαίδευση έτσι ώστε να πληρώσουν εκατομμύρια κάθε χρόνο.

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟUDΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ”

Τονίζοντας την αναγκαιότητα εξάλειψης της ανισότητας ευκαιριών μεταξύ των μαθητών το συντομότερο δυνατό, ο KTOEÖS ανακοίνωσε στη μελέτη του ότι αποφάσισε ότι περίπου 2500 μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης συσκευών και πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

«Προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η ανισότητα, ξεκινήσαμε μια εκστρατεία tablet με την τράπεζά μας ÖYAK και διανείμουμε tablet σε 370 μαθητές, προβλέποντας ότι παρόλο που η εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 2020, αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκούσε πολύ. Μαζί με την τράπεζά μας ÖYAK, παραδώσαμε 90 δισκία στο Υπουργείο Παιδείας », δήλωσε η ένωση και ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και διέθεσαν τον απαραίτητο προϋπολογισμό μετά από πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση ξεκίνησε.

.Source