Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα κυριαρχίας μας σε κάθε τομέα, από την μπλε πατρίδα έως τον κυβερνοχώρο.

πανό99

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, “Θα προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάθε τομέα, από το Blue Homeland έως τον κυβερνοχώρο.” είπε.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο έθνος μετά την τελευταία Προεδρική Συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα.

Δηλώνοντας ότι πραγματοποίησαν την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του 2020, ο Ερντογάν είπε ότι αυτά τα χρόνια σηματοδοτούν επίσης την 100ή επέτειο πολλών σημαντικών γεγονότων στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Πέρυσι, ο Ερντογάν δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε η 100ή επέτειος από την άφιξη του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ και των φίλων του στο Σαμσούν στις 19 Μαΐου, η οποία έγινε αποδεκτή ως αρχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, και αυτός είναι ο αγώνας για να γίνει η Ανατολία πατρίδα πριν από 1000 χρόνια στο Μαλατζγκρίτ. Δήλωσε ότι συνέχισε το κρίσιμο βήμα του με τις αποφάσεις της Amasya στις 22 Ιουνίου, του Erzurum στις 23 Ιουλίου και του συνεδρίου Sivas στις 11 Σεπτεμβρίου.

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας για ανεξαρτησία είχε εισέλθει σε μια νέα φάση μετά την άφιξη του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ στην Άγκυρα στις 27 Δεκεμβρίου 1919, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ξεκίνησε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη τη χώρα με προσευχές μετά από προσευχή της Παρασκευής στις 23 Απριλίου 1920.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, η οποία πήρε τον τίτλο του «Βετεράνου» ηγείται προσωπικά του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, κατέγραψε ξανά αυτό το προσόν στις 15 Ιουλίου και έγραψε ιστορία.

Εκφράζοντας ότι ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, που εορτάστηκε χθες στο 84ο έτος του θανάτου του, απαγγέλθηκε με δάκρυα στο Κοινοβούλιο στις 12 Μαρτίου 1921, ο Ερντογάν είπε ότι ο τουρκικός εθνικός ύμνος αντικατοπτρίζει το πνεύμα του αγώνα που αγωνίστηκε πριν από έναν αιώνα.

“Η Τουρκία Grand National το Κοινοβούλιο μας, με την ευκαιρία της υιοθέτησης της 100ης επετείου το 2021 ανακηρύχθηκε Έτος του Εθνικού Ύμνου. Ένας πολίτης αυτής της χώρας, μια από τις βασικές προϋποθέσεις του έθνους να είναι μέλος, ο Εθνικός Ύμνος για να ξύσουμε τις καρδιές μας με όλα τα μηνύματα στη 10-ήπειρο. Η προσδοκία μας είναι ότι απορροφούν αυτόν τον ύμνο, που ξεκινά με τη λέξη «μην φοβάστε» και τελειώνει με «ανεξαρτησία», με το λόγο και το πνεύμα του, γιατί κάθε γραμμή αυτού του ύμνου είναι διακοσμημένη με μηνύματα που μας λένε πώς να συμπεριφερόμαστε μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται μπροστά μας. Ήταν η έκφραση της εθνικής συναίνεσης που επιτύχαμε για να σώσουμε τη χώρα μας από την κατοχή και να χτίσουμε ένα νέο μέλλον για τον εαυτό μας. Σήμερα, περπατάμε προς τους στόχους μας με την ίδια συμφωνία. σημαίνει πυροβολισμό. “

πανό134

Εκφράζοντας στον Εθνικό Ύμνο, τη δόξα της σημαίας και το κάλεσμα στην προσευχή ως σύμβολο της ελευθερίας εμπνεύστηκε από τον αγώνα εκατομμυρίων μαρτύρων κατά το πρώτο τέταρτο του περασμένου αιώνα, ο Ερντογάν είπε: Φυσικά δεν είναι δυνατόν για εκείνους που το βλέπουν ως θάνατο να κατανοήσουν το νόημα του τουρκικού Εθνικού Ύμνου. »« Όπως λέμε «Generation of Asim», όσοι αισθάνονται στενοχωρημένοι καθώς λέμε «ένα έθνος, μια σημαία, μία πατρίδα, ένα κράτος» Φυσικά δεν είναι δυνατή η στενή αφοσίωση της Τουρκίας σε όσους έρχονται με τον ύμνο. ” μίλησε.

“Το γεγονός ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι των εντολών από χθες επιδιώκουν μια ποικιλία προδοσιών, από τη σάλπιγγα των ξένων δυνάμεων έως την προστασία των τρομοκρατικών οργανώσεων, δείχνει ότι πρέπει να προστατέψουμε πιο σταθερά τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο μας.” Ο Ερντογάν είπε, συνεχίστηκε ως εξής:

«Δόξα τω Θεώ, έχουμε νέους ανθρώπους που απορροφούν κάθε λέξη, κάθε μήνυμα, κάθε σωματίδιο του σώματος και της ψυχής τους στον Εθνικό Ύμνο μας. Δόξα τω Θεώ, έχουμε παιδιά που προστατεύουν την ευαισθησία τους στη σημαία και τον αδάν στο κόστος της ζωής τους. Κάθε ιστορικό γεγονός που αντιλαμβανόμαστε τον 100ο συνεχή χρόνο μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά την αξία της χώρας που ανήκουμε και του έθνους στο οποίο ανήκουμε. Με ό, τι συναίσθημα προστατεύουμε το 2023, το 100ο έτος ίδρυσης της Δημοκρατίας μας, το 2053, το 600ο έτος της κατάκτησης. Εμπιστευόμαστε στους νέους μας τα ίδια συναισθήματα το 2071, που είναι το χίλια έτος της νίκης του Malazgirt. Ας ελπίσουμε ότι θα βάλουμε τη χώρα μας μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κρατών στον κόσμο το 2023 και μαζί θα παρουσιάσουμε μια επιτυχία που αξίζει τους προγόνους και ένα παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. “

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Αναφέροντας ότι συζήτησαν επίσης την Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το Σχέδιο Δράσης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν τόνισε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η οποία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ψηφιοποίησης, είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα σε όλο τον κόσμο.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο με την ψηφιοποίηση, η οποία έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σε όλους τους τομείς, από την ασφάλεια έως την υγεία, από την εκπαίδευση έως τις οικιακές συσκευές, ο Ερντογάν είπε: «Η προστασία των φυσικών συνόρων των χωρών και η προστασία των ψηφιακών υποδομών και δεδομένων τους έχουν αποκτήσει σχεδόν ίση σημασία. Τα ψηφιακά συστήματα βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των βασικών συνιστωσών του. Ομοίως, σχεδόν όλες οι τεχνολογίες που διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή στις ψηφιακές υποδομές. μίλησε.

Υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη είναι υποχρεωμένα να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών τους, καθώς και τις ψηφιακές πληροφορίες και τις υπηρεσίες τους, ο Ερντογάν είπε ότι το πρώτο βήμα έγινε προς αυτή την κατεύθυνση με το Εθνικό Κέντρο Ανταπόκρισης σε Συμβάντα Cyber, το οποίο ιδρύθηκε πριν από περίπου 7 χρόνια.

Δηλώνοντας ότι έχουν κάνει τα βήματα για να δημιουργήσουν μια νέα στρατηγική με μια ολοκληρωμένη και ολιστική κατανόηση των πολιτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες και απειλές, ο Ερντογάν πρόσφατα ήταν εμπιστευτικός και μερικές φορές ανοιχτός σε ψηφιακές υποδομές και θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαζί με άλλους τομείς. Δήλωσε ότι, επειδή εκτίθενται σε εμπόδια, διαμόρφωσαν τις στρατηγικές τους με μια τοπική και εθνική κατανόηση.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε τα εξής:

«Ελπίζω να στέλνουμε τον πρώτο μας δορυφόρο επικοινωνίας, ο οποίος είναι δική μας παραγωγή, στο διάστημα το 2022. Έχουμε ήδη φτάσει την ικανότητα εκτέλεσης πολλών έργων με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εναλλακτικό κόστος στη χώρα μας.» Το ενδιαφέρον ενός εκατομμυρίου προγραμματιστών λογισμικού για ένα τέτοιο έργο μας έδωσε ελπίδα για το μέλλον μας. Τώρα προωθούμε αυτές τις προσπάθειες περαιτέρω. Χτίζουμε μια ισχυρή και αποτρεπτική υποδομή αναπτύσσοντας τις δικές μας εθνικές τεχνολογίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με τον στόχο μας να γίνουμε ηγέτιδα της τεχνολογίας, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα κυριαρχίας μας σε κάθε τομέα από το Blue Homeland έως τον κυβερνοχώρο. Το Γραφείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Προεδρίας μας και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έληξαν με το έργο που εκτελούμε εδώ και πολύ καιρό με τη συμμετοχή όλων των σχετικών μερών. Ο Θεός θα το κάνει ασφαλές. Δεν θα, ωστόσο, η Τουρκία σε αυτόν τον τομέα, θα έχουμε επίσης λόγο στα δικά τους προϊόντα σε διεθνές επίπεδο και εταιρεία. Εύχομαι η Εθνική μας Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο να είναι επωφελής για τη χώρα μας.

Source