Θα εγκαινιαστεί η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής λιθίου της Τουρκίας

Θα εγκαινιαστεί η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής λιθίου της Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στη βιντεοδιάσκεψη, το άνοιγμα του εργοστασίου ανθρακικού λιθίου στο εργοστάσιο Eti Mine Works θα πραγματοποιηθεί στο Εσκισεχίρ.

Θα εγκαινιαστεί η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής λιθίου της Τουρκίας

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το Τουρκικό Automobile Enterprise Group (TOGG) όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά τα κινητά τηλέφωνα, οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα και οι μπαταρίες λιθίου από ηλεκτρικά εργαλεία, ο πίνακας θα παραχθεί τοπικά για πρώτη φορά στην Τουρκία.

Θα ανοίξει μια εγκατάσταση παραγωγής ανθρακικού λιθίου στο Eti Maden Facilities στην περιοχή Seyitgazi του Eskişehir, στην περιοχή Kırka.

Το επίσημο άνοιγμα της εγκατάστασης, όπου 10 τόνοι λιθίου θα παράγονται ετησίως στο πρώτο στάδιο, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 με ένα πρόγραμμα στο οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια τηλεδιάσκεψη και ο Fatih Dönmez, Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, θα είναι παρών.

Η εγκατάσταση, της οποίας η χωρητικότητα προγραμματίζεται να φτάσει τους 600 τόνους ετησίως αργότερα, παρακολουθήθηκε από ομάδες του Anadolu Agency (AA).

Η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής λιθίου της Τουρκίας θα ανοίξει στο Εσκισεχίρ.

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source